Παρά τον σάλο, ακόμα και μέσα στη Νέα Δημοκρατία, που είχαν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις Χατζηδάκη σχετικά με την ψηφιακή κάρτα εργασίας (Δείτε ΕΔΩ), ο αρμόδιος Υπουργός δεν πτοήθηκε σχετικά με συγκεκριμένες πτυχές της.
Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εργασίας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, φάνηκε να συνεχίζει να υιοθετεί την άποψη πως η νέα ψηφιακή κάρτα εργασίας θα λειτουργεί με ειδικές τεχνολογίες γεωεντοπισμού που θα δίνουν σε real time δεδομένα στο αρμόδιο Υπουργείο!
Τις οργουελικές καταστάσεις που μας περιμένουν τις περιέγραψε ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης αποκαλύπτοντας τα εξής:
«Αυτή είναι η βασική παρέμβαση του νομοσχεδίου και είναι αίτημα της ΓΣΕΕ. Ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 2010 επί ΠΑΣΟΚ και μετά εγκαταλείφθηκε. Αν πάτε σήμερα σε τράπεζες θα δείτε ότι σε συμφωνία εργοδοτών-εργαζομένων υπάρχει. Πάει ο εργαζόμενος στην τράπεζα, ανοίγει η πόρτα με αυτή την πόρτα και ταυτοχρόνως δηλώνει ότι ήρθε και δηλώνονται και οι υπερωρίες.
Αυτό που γίνεται σε μικροκλίμακα πάμε να το κάνουμε σε όλη την αγορά. Είναι μία επανάσταση και μία εγγύηση για τους εργαζομένους και τους εργοδότες που δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό.
Το σύστημα αυτό θα είναι ένας ηλεκτρονικός μηχανισμός που θα έχουν πρόσβαση ο εργοδότης, ο εργαζόμενος και το κράτος. Θα υπάρχει ένας κεντρικός μηχανισμός στο Υπ. Εργασίας που και θα βλέπει τι γίνεται και θα ελέγχει την τήρηση όλων αυτών των προϋποθέσεων».
Απαντώντας καταφατικά για το αν θα λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο, ο Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στην τεχνολογία γεωεντοπισμού:
«Θα είναι ένας μηχανισμός πρωτοποριακός και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, τον έχει αγκαλιάσει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα το προχωρήσουμε μαζί με το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Θα ξεκινήσουμε από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και θα έχει μία διαφοροποίηση ανάλογα με τη φύση της δουλειάς. Δηλαδή άλλο πράγμα η τράπεζα και άλλο να δουλεύει κανείς σε ένα δημόσιο έργο. Εκεί δεν θα έχεις κάρτα αλλά θα χτυπάς μέσω τηλεφώνου, υπάρχουν τεχνολογίες γεωεντοπισμού».
Δείτε την επίμαχη νύξη από το 05:56 του παρακάτω βίντεο:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτή η απόφαση πάρθηκε στα Ιεροσόλυμα εν όψει της Λαμπρής
- Μαχαίρωσαν ανήλικο στο Μαρούσι για να του πάρουν την αλυσίδα στο λαιμό
- Πάνω από 10 εκατομ. προβολές: H κωμική καταδίωξη αστυνομικού σε ποδηλάτη! vid
- Κοντογεώργης για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή: «Αισιοδοξούμε αλλά κάνουμε και τα κουμάντα μας»
- Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ… παρεξηγήθηκε με ρεπόρτερ, vid
- Νέα επίθεση με οπαδικά κίνητρα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης
- Τσεχία: Όταν το λαμπριάτικο γλυκό beránek… δεν πάει όπως το σχεδίαζαν (επικές photos)
- Νέο επεισόδιο…στην κόντρα Τραμπ-Κλούνεϊ! Τι απάντησε ο Λευκός Οίκος
- Τα «έξυπνα σπίτια» με τις «έξυπνες συσκευές» είναι η… νέα κανονικότητα στην Κίνα
- Μνήμες, έθιμα και μια κοινότητα δεμένη σαν οικογένεια στην παλιά Κρήτη









