Viral έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες οι περιβόητες αλλά και ανατριχιαστικές “επιγραφές της πείνας” που έχουν αρχίσει να φαίνονται και πάλι μετά από αιώνες στα ποτάμια της κεντρικής Ευρώπης.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πτώση της στάθμης των ποταμών, η οποία ναι μεν είναι αρκετά σπάνιο θέαμα, αλλά όχι “πρωτοφανές” και απότοκο της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής όπως θέλουν να μας το παρουσιάσουν!!!
Στις όχθες του ποταμού Έλβα, που ξεκινά από την Τσεχική Δημοκρατία και διέρχεται από τη Γερμανία, διακρίνεται ίσως η πιο αντιπροσωπευτική από αυτού του είδους τις επιγραφές.
«Wenn du mich seehst, dann weine» – «Αν με δεις, τότε κλάψε», είναι χαραγμένο στον ογκόλιθο που χρονολογείται από το 1616.
«Αυτοί οι ογκόλιθοι είναι σμιλεμένοι με τα χρόνια των κακουχιών ενώ πάνω υπάρχουν και τα αρχικά των συγγραφέων που χάθηκαν στην ιστορία. Οι βασικές επιγραφές προειδοποιούν για τις συνέπειες της ξηρασίας», είχαν σημειώσει το 2013 Τσέχοι ερευνητές.
Η επιγραφή προφανώς αναφέρεται στις επιπτώσεις που είχε -ιδίως εκείνα τα χρόνια- η λειψυδρία στις περιοχές της κεντρικής Ευρώπης.
Άθελά της όμως μαρτυρά πως φαινόμενα σαν και αυτά που βιώνει σήμερα μεγάλο μέρος της Ευρώπης με παρατεταμένες ξηρασίες και καύσωνες «κάνουν τον κύκλο τους» και εκδηλώνονται με μία μάλλον άγνωστη σε εμάς περιοδικότητα.
Άραγε υπήρχε στις αρχές του 17ου αιώνα “ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή και υπερθέρμανση”;;;;
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συρία: Οι αρχές ανακοινώνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε έξι συνοικίες του Χαλεπίου
- “Άσε μας κουκλίτσα μου”: Επεισόδιο μεταξύ Καιρίδη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή – Η παρέμβαση Δένδια
- Mυρίζει «μπαρούτι» στις ΗΠΑ – Φόβοι για διεθνιστικό ξεσηκωμό
- Πώς να καθαρίσετε το χαλί σας με φυσικά υλικά – Απαλλαγείτε εύκολα από τους λεκέδες που άφησαν…οι γιορτές
- Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Άρδα και Έβρο
- Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου στην Πάτρα: Στον εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα 26χρονος κατηγορούμενος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
- Χαμός για την Βενεζουέλα: Αντέδρασε με οργή ο Τραμπ κατά Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών
- Ιαπωνία: Νέο απίστευτο ρεκόρ σε δημοπρασία – Τα κεράσια “Sato Nishiki” σε τιμή 140 ευρώ το ένα
- Συναγερμός στην Ισπανία: Η μεσογειακή “αράχνη – βιολί” επιτίθεται σε τουρίστες









