ΕΠΑΙΤΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ! Voucher 100 ευρώ για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Νεότερες ειδήσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το voucher 100 ευρώ που θα δοθεί σε δικαιούχους για να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας που πλήττει τόσο τη χώρα αλλά και όλη την Ευρώπη.

Το κύμα ανατιμίσεων θέλει να φρενάρει η κυβέρνηση δίνοντας voucher 100 ευρώ σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ποιοι όμως θα είναι οι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος;

Σύμφωνα με πληροφορίες, δικαιούχοι για είναι όσοι παίρνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, 450.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, 400.000 άνεργοι και περίπου ακόμα 700.000 οι οποίοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Το μόνο βέβαιο παραμένει η πρόθεση της κυβέρνησης, οι αποφάσεις που θα λάβει να μην προκαλέσουν πίεση στα δημόσια οικονομικά.

Πρωταρχικός στόχος είναι ο περιορισμός του ελλείμματος, προκειμένου να μην προκληθεί δημοσιονομικός εκτροχιασμός. Αυτό σημαίνει ότι οι αναγκαίες παρεμβάσεις θα γίνουν με γνώμονα τις δυνατότητες του δημόσιου ταμείου.

Τα στοιχεία βέβαια για την πορεία του πληθωρισμού προκαλούν έντονη ανησυχία, ενώ ταυτόχρονα καθιστούν αναγκαίες τις παρεμβάσεις.

Ο χρόνος αναζητείται, όπως και τα δημοσιονομικά περιθώρια. Οι αποφάσεις είναι δύσκολες ωστόσο τα στοιχεία αναδεικνύουν την ασφυκτική κατάσταση που βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

(Dikaiologitika – φωτο:eurokinissi)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί