Όλο και πιο πυκνές είναι οι αναφορές του Ρώσου προέδρου στο δημογραφικό ζήτημα, από το οποίο υποφέρει και η Ρωσία.
Ο ίδιος με δηλώσεις του έχει αναφερθεί σε ποιο θα πρέπει να είναι το «σωστό μοντέλο» οικογένειας προκειμένου η Ρωσία να μην αντιμετωπίσει τις επόμενες δεκαετίες σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας.
Πρόκειται για την εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική και νοοτροπία από εκείνη που επικρατεί συλλήβδην σε όλα τα κράτη του λεγόμενου δυτικού κόσμου.
«Εάν θέλουμε να επιβιώσουμε ως εθνική ομάδα, κάθε οικογένεια πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο παιδιά», ήταν η ακριβής διατύπωση του Πούτιν ο οποίος επισκέφθηκε εγκατάσταση παραγωγής στρατιωτικού υλικού.
Και συνέχισε:
«Δουλεύεις καλά στο εργοστάσιο, αλλά στην οικογένειά σου; Λοιπόν, τα 33, που είναι η ηλικία του Χριστού, ήρθε η ώρα να κάνετε παιδιά».
Τι είχε δηλώσει ξανά πάνω στο θέμα, προ μερικών ημερών:
«Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι γίνεται τάση η απόκτηση πολλών παιδιών. Μία δημοσκόπηση του 2022 δείχνει ότι το 60% των Ρώσων ανδρών και το 70% των γυναικών θέλουν να αποκτήσουν πάνω από 2 παιδιά. Αυτή η επιθυμία απόκτησης μεγάλης οικογένειας γίνεται ολοένα και ισχυρότερη».
απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το τραγούδι των ’80s που μπήκε ξανά στα charts λόγω της σειράς Stranger Things! vid
- Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, κλοπή τιμαλφών από μοναστήρι – Δύο αλλοδαποί δράστες
- Δράμα: Και φέτος στη χριστουγεννιάτικη «Ονειρούπολη», το «Σπιτάκι Κυκλοφοριακής Αγωγής» της ΕΛΑΣ
- Το πιο…φυσικό τρέξιμο από ανθρωποειδές ρομπότ που έχετε δει ποτέ σοκάρει! vid
- Στο μπλόκο των αγροτών της Νίκαιας η Ζ. Κωνσταντοπούλου
- «Κενό ΦΠΑ»: Τι συμβαίνει με τον ΦΠΑ στην Ελλάδα
- Ηράκλειο: Στα “πράσα” έπιασαν μια 18 χρονη και δύο ανήλικες – Έκλεψαν ρούχα αξίας 213 ευρώ από κατάστημα
- Αυτές είναι οι πόλεις που προτιμούν οι ταξιδιώτες της Γενιάς Ζ αυτή τη στιγμή
- Ο Ζελένσκι ζητάει τώρα… «αξιοπρεπή ειρήνη»: «Θα υπάρξουν συμβιβασμοί»
- Ο επικεφαλής της Χαμάς επιβεβαίωσε τον θάνατο χθες ανώτερου διοικητή της σε ισραηλινό πλήγμα









