Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, ο «Μεγάλος Αδελφός» όλων των ακινήτων της Ελλάδας, έρχεται στις ζωές μας για την ευκολία που, όπως ανακοινώθηκε, θα προσφέρει στους μηχανικούς αλλά και για την κατάργηση της γραφειοκρατίας!
Παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!
Επιδιώκεται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2024 και πλέον η εξουσία (και αργότερα μια πιθανή παγκόσμια αρχή) θα γνωρίζει που βρίσκονται όλα τα σπίτια της χώρας!
Θα είναι ψηφιακά ορατά τα πάντα: Από το καθεστώς ιδιοκτησίας και δόμησης, την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου έως τους δασικούς χάρτες που έχουν κυρωθεί, στοιχεία από το Κτηματολόγιο, πολεοδομικές πληροφορίες, περιοχές Natura κοκ.
Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών θα διαθέτουν ΚΑΙ τρισδιάστατες αποτυπώσεις της πληροφορίας, με στόχο να αποτυπώνεται καλύτερα το αστικό περιβάλλον, ενώ θα δια-λειτουργεί με ψηφιακά συστήματα, όπως η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου ΚΑΙ το σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών «e-Άδειες».
Όπως είπε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων:
«Σήμερα δεν παρουσιάζουμε, δεν παρουσιάζετε μάλλον, απλά μία σημαντική μεταρρύθμιση, αλλά νομίζω ότι δίνουμε συνέχεια σε μία σιωπηλή επανάσταση η οποία γίνεται συνολικά στον κλάδο των κατασκευών στη χώρα.
Γιατί τόσο ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, όσο και το εξαιρετικά υπερπολύτιμο Εθνικό Μητρώο Υποδομών, γίνονται πλέον πολυεργαλεία στα χέρια της πολιτείας, του τεχνικού κόσμου, της Δικαιοσύνης, των πολιτών. Από τη μία πλευρά παρέχοντας άμεσα κάθε πληροφορία για να προχωρήσει οποιοδήποτε τεχνικό έργο, οποιαδήποτε επένδυση, μικρή, μεγάλη, και από την άλλη δίνοντας σε πραγματικό χρόνο την εικόνα των υποδομών σε ολόκληρη την επικράτεια.
Έτσι, όπως είδατε και στην πολύ εντυπωσιακή παρουσίαση, με λίγα κλικ στον υπολογιστή ουσιαστικά θα φτάσουμε στο σημείο να καταργήσουμε μια τεράστια γραφειοκρατία.
(…)
Με άλλα λόγια, αυτό το οποίο είδατε σήμερα είναι ένα ακόμα βήμα τολμηρού εκσυγχρονισμού στην καρδιά του οποίου, ωστόσο, βρίσκεται αυτή η διπλή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης: προώθηση της συλλογικής ανάπτυξης, αλλά και ταυτόχρονα της καθημερινής εξυπηρέτησης του πολίτη.
(…)
Ξεκινήσαμε και την προσπάθεια για το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, άλλη μία μεγάλη διαχρονική πληγή της δημόσιας διοίκησης, ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την κατάσταση των γεφυρών, των δρόμων, των λιμανιών και ασφαλώς και τις αντοχές των δημόσιων κτιρίων.
(…)
Και βέβαια, να κάνω μία ειδική αναφορά στη σημασία της τεχνολογίας, είχα την ευκαιρία να το πω και σήμερα το πρωί μιλώντας σε μία εκδήλωση για την τεχνητή νοημοσύνη και την υγεία. Η χώρα μας έχει μια δυνατότητα να κάνει πραγματικά άλματα και να ξεπεράσει χώρες που σήμερα είναι πιο προηγμένες από εμάς. Θα είναι ακριβώς επειδή θα ενσωματώσουμε έξυπνα βέλτιστες καινοτόμες λύσεις που αφορούν την τεχνολογία και ειδικά την τεχνητή νοημοσύνη. Και νομίζω ότι οι εφαρμογές οι οποίες αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται -αναπτύσσουμε και αναπτύσσετε- ακριβώς σε αυτή τη λογική κινούνται.
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ντουμπάι: Drone του Ιράν χτύπησε δίπλα στο αμερικανικό προξενείο, ξέσπασε πυρκαγιά – Δείτε βίντεο
- Ο Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον Μακρόν: “Κύπρος και Γαλλία συνδέονται με ισχυρή σχέση”
- Η Γαλλία θα στείλει μέσα αεράμυνας και φρεγάτα στην Κύπρο
- Νέα Μάκρη: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον διερχόμενου αυτοκινήτου – Φέρεται να ανήκει σε Τούρκο υπήκοο
- Νέες απειλές από το Ιράν: «Ακόμα δεν έχουμε χρησιμοποιήσει τα πλέον προηγμένα όπλα μας»
- Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
- Λέρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος που τραυμάτισε θανάσιμα τον πατέρα του κατά τη διάρκεια καβγά
- Α.Γεωργιάδης : Παράταση στη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για την παχυσαρκία σε ασθενείς που πάνε καλά
- Ιταλός ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν έχει εμπλακεί με κανέναν τρόπο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις»
- “Απολύτως ανόητη” η επίθεση των ΗΠΑ εν μέσω διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τον πρεσβευτή του Ιράν στον ΟΗΕ









