Εμφανίστηκε κι η Γκρέτα ‘τρομοκράτισσα’: “Η βιόσφαιρα της Γης διαλύεται” – Χαρά το πλήθος από κάτω (vid)

Γουστάρουν Γκρέτα και τους αξίζει!

Εμφάνιση – έκπληξη έκανε η Γκρέτα Τούνμπεργκ στο μουσικό φεστιβάλ Γκλάστονμπερι, προειδοποιώντας για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

«Η βιόσφαιρα της Γης δεν αλλάζει απλώς, αποσταθεροποιείται, διαλύεται» προειδοποίησε η 19χρονη τους συμμετέχοντες.

Παράλληλα, επέκρινε τους παγκόσμιους ηγέτες πως «δημιουργούν παραθυράκια» για να προστατεύουν τις εταιρείες, των οποίων οι εκπομπές ρύπων προκαλούν την κλιματική αλλαγή.

«Αυτή είναι μια ηθική απόφαση… που θα βάλει ολόκληρο το ζωντανό πλανήτη σε κίνδυνο» πρόσθεσε.

Ωστόσο, η Σουηδή ακτιβίστρια έκλεισε την παρέμβασή της με ένα μήνυμα ελπίδας, λέγοντας στους συμμετέχοντες πως έχουν τη δύναμη να κάνουν τη διαφορά.

«Είμαστε ικανοί για τα πιο απίστευτα πράγματα. Όταν μάς δοθεί όλη η πληροφορία, θα ξέρουμε τι να κάνουμε. Υπάρχει ακόμη χρόνος να επιλέξουμε ένα νέο δρόμο, να κάνουμε πίσω πριν το γκρεμό» σημείωσε.

«Αντί να αναζητάτε την ελπίδα, αρχίστε να τη δημιουργείτε μόνοι σας. Μην αυταπατάστε, κανείς άλλος δε θα το κάνει αυτό για εμάς» κατέληξε.

Η εμφάνιση της Τούμπεργκ έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό που άρχισε να φωνάζει μαζί της εν χορώ «κλιματική δικαιοσύνη» στο τέλος της ομιλίας της στο Pyramid Stage.

Σημειώνεται πως στην ίδια σκηνή είχε εμφανιστεί, πριν από τρία χρόνια, ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, ο Βρετανός τηλεπαρουσιαστής, φυσιοδίφης και φυσικός ιστορικός, που έδωσε το δικό του μήνυμα υπέρ του περιβάλλοντος.

Με πληροφορίες από BBC/ lifo/ scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί