Ο Έλον Μασκ, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Neuralink, ανακοίνωσε σήμερα στο Twitter ότι ο πρώτος άνθρωπος έλαβε εμφύτευμα με εγκεφαλικό τσιπ την Κυριακή και αναρρώνει καλά.
Πρόκειται για ανακοίνωση-σταθμό από τον άνθρωπο που…όραμά του -μεταξύ άλλων- είναι να «βελτιώσει τις ικανότητες» των ανθρώπων μέσω εμφυτευμάτων στον εγκέφαλο!!
Θυμίζουμε πως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) είχε δώσει άδεια στην εταιρεία πέρυσι να πραγματοποιήσει την πρώτη της δοκιμή εμφυτεύοντας τσιπάκια στον εγκέφαλο ανθρώπων.
Οι αιτήσεις από εθελοντές ήταν…χιλιάδες! Η Neuralink ανακοίνωσε τη δοκιμή εμφυτευμάτων τον Σεπτέμβριο.
«Τα αρχικά αποτελέσματα δείχνουν πολλά υποσχόμενη ανίχνευση ακίδας νευρώνων», πρόσθεσε σήμερα ο Μασκ.
Οι ακίδες (spikes) είναι δραστηριότητα των νευρώνων, τους οποίους το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας περιγράφει ως “κύτταρα που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά και χημικά σήματα για να στείλουν πληροφορίες γύρω από τον εγκέφαλο και το σώμα”.
Η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα ρομπότ για να τοποθετήσει χειρουργικά ένα εμφύτευμα διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI) σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την πρόθεση κίνησης, με τη Neuralink να προσθέτει ότι ο αρχικός της στόχος είναι να επιτρέψει στους ανθρώπους να ελέγχουν συσκευές (και όχι μόνο) χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις τους.
The first human received an implant from @Neuralink yesterday and is recovering well.
— Elon Musk (@elonmusk) January 29, 2024
Initial results show promising neuron spike detection.
Σε άλλη ανάρτησή του ανακοίνωσε ακόμα μία ανακοίνωση που συνδέεται άμεσα με την είδηση για τα εμφυτεύματα!
Έκανε λόγο για το πρώτο «προϊόν» της Neuralink, την «Τηλεπάθεια»:
«Το πρώτο προϊόν της Neuralink ονομάζεται Τηλεπάθεια.
Επιτρέπει τον έλεγχο του τηλεφώνου ή του υπολογιστή σας και μέσω αυτών σχεδόν κάθε συσκευής, απλώς με τη σκέψη.
Αρχικοί χρήστες θα είναι όσοι έχουν χάσει τη χρήση των άκρων τους. Φανταστείτε αν ο Στίβεν Χόκινγκ μπορούσε να επικοινωνήσει πιο γρήγορα από έναν δακτυλογράφο ταχύτητας ή έναν δημοπρατιστή. Αυτός είναι ο στόχος».

απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Φεγγάρι του Κάστορα”: Πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους – Από πού πήρε το όνομά της
 - Θέλουν την Ουκρανία σε «μαντρί»! Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το μέλλον της χώρας
 - ΗΠΑ: Η κυβέρνηση θα καταβάλει στους φτωχούς Αμερικανούς τη μισή επισιτιστική βοήθεια για τον Νοέμβριο
 - Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε ακόμα μία δημοσκόπηση
 - Γάζα: Δηλώσεις Φιντάν μετά τη διάσκεψη ισλαμικών χωρών
 - Βίντεο – σοκ από Ρώμη: Απανωτές καταρρεύσεις στον “Πύργο των Κόμηδων” κοντά στο Κολοσσαίο
 - Ν. Ανδρουλάκης: Όχι πολυφωνία από τα κορυφαία στελέχη, να έχουμε ενσυναίσθηση και συναντίληψη μέχρι τις εκλογές
 - Σέρρες: Ζωονόσοι αφανίζουν το 1/5 των ζώων – 20.000 οδηγήθηκαν στη σφαγή λόγω ευλογιάς το τελευταίο τρίμηνο
 - Α. Διαμαντοπούλου: Το επερχόμενο συνέδριο είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναταχθεί το κόμμα
 - Το «σκοτεινό» σενάριο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








