ΕΚΤΑΚΤΟ νομοσχέδιο πριν κλείσει η Βουλή: ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ και DRONES στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!

Ραγδαίες εξελίξεις στην χώρα μας...

Κάποτε θα γινόταν και αυτό! Ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να αλλάξει! Σίγουρα η τεχνολογία, αν την χρησιμοποιεί κάποιος προς την σωστή κατέθυνση είναι ΧΡΗΣΙΜΗ για τον άνθρωπο!

Επειδή, όμως οι πολιτικοί και οι διεθνιστές, οι οποίοι τους στηρίζουν με κάθε τρόπο έδωσαν στους πολίτες δείγματα χούντας, κάποιος θα μπορεί να αναρωτηθεί αν με όλα αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, η χούντα θα γίνει πιο ΑΚΑΜΠΤΗ!

Όπως μεταδίδεται, λοιπόν, η Ελλάδα εισέρχεται σταδιακά στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, του blockchain, του internet of things, των 3D εκτυπώσεων και των drones,

Πιο συγκεκριμένα, νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα ψηφιστεί πριν από το κλείσιμο της Βουλής, εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη, Internet of things, blockchain, 3D εκτυπώσεις ακόμα και DRONES στον δημόσιο τομέα!

Όπως τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης – μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο χθεσινής συνέντευξης Τύπου – η διαδικασία θα “τρέξει” με ιδιαίτερα σφιχτό χρονοδιάγραμμα, ώστε να γίνει νόμος του κράτους πριν από το κλείσιμο της Βουλής για το καλοκαίρι.

Το νομοσχέδιο έρχεται, υποτίθεται, για να καλύψει ένα υφιστάμενο νομοθετικό κενό, επιτρέποντας την ασφαλή αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών από φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει και ρυθμίσεις εναρμόνισης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Οι εισαγόμενες ρυθμίσεις, πιστές στη λογική της ελάχιστης ρυθμιστικής παρέμβασης και με πλήρη επίγνωση της δυναμικής των νέων τεχνολογιών, αποτελούν μια πρώτη προσπάθεια οριοθέτησης των βασικότερων πτυχών των τελευταίων, ακολουθώντας σε ορισμένα σημεία επιτυχή παραδείγματα του εξωτερικού», αναφέρει χαρακτηριστικά το Υπουργείο.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΑΚΑΜΠΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η σύσταση συμβουλευτικών επιτροπών εμπειρογνωμόνων για την παρακολούθηση της εφαρμογής της εθνικής στρατηγικής για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Πέραν τούτου, προβλέπεται η θέσπιση υποχρέωσης των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων να ενημερώνουν σχετικά με την χρήση εφαρμογών ΑΙ τους εργαζόμενους, όταν τέτοιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται για την λήψη εργοδοτικών αποφάσεων και τους καταναλωτές, όταν τέτοιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται για τη διαμόρφωση προφίλ καταναλωτή.

Μαζί έρχεται και η η θέσπιση υποχρέωσης των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων για τήρηση μητρώου εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης  και πολιτικής δεοντολογικής χρήσης δεδομένων!!!

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ

Με το νέο νομοσχέδιο επιχειρείται, επίσης, η προσαρμογή του δημόσιου τομέα στην εποχή του Internet of things. Μεταξύ άλλων, θεσπίζεται η υποχρέωση των κρίσιμων υποδομών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να ενημερώνουν την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας σχετικά με τη χρήση συσκευών τεχνολογίας Internet of things και να συμμορφώνονται με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Αρχής.

DRONES

Sτο νομοσχέδιο υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (drones) για την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών με ταυτόχρονη μείωση του λειτουργικού κόστους αποστολής. ΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ;;;

photo intime

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί