• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Ειδικοί»: Τα παιδιά είναι υπάκουα, ανοίγουν όλα τα σχολεία, vid

«Ειδικοί»: Τα παιδιά είναι υπάκουα, ανοίγουν όλα τα σχολεία, vid

«Στο τέλος θα φανεί ποιοι ήταν οι σοβαροί λαοί της Ευρώπης»

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, έχοντας δίπλα της την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν, καθώς έχει παρατηρηθεί πως τα παιδιά τηρούν πιστά τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας.

Μια ολόκληρη γενιά εκπαιδεύεται στο να υπακούει τους «ειδικούς» και την κυβέρνηση στο «φυσικό της περιβάλλον», όπως αποκαλείται το σχολείο.

«Σήμερα, ζητήθηκε η άποψη της Επιτροπής για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», δήλωσε. «Απαντήσαμε ομόφωνα θετικά στο άνοιγμα. Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα ανοίξει την 1η Φεβρουαρίου. Στις κόκκινες περιοχές όμως, η Επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια», συμπλήρωσε..

«Σήμερα, μπορούμε ξεκάθαρα να πούμε ότι η αύξηση της πανδημίας λόγω συναθροίσεων τα Χριστούγεννα, δεν συνέβη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Στο τέλος θα φανεί ποιοι ήταν οι σοβαροί λαοί της Ευρώπης», προσέθεσε η λοιμοξιωλόγος. Μήπως εννοούσε οι πιο υπάκουοι;;;

Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του λιανεμπόριου. «Παρά τους αυστηρούς ελέγχους δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με την χρήση της μάσκας. Είναι πολύ νωρίς για να δούμε κάποιο αποτύπωμα. Στα μεγάλα κέντρα διαπιστώθηκε αύξηση 16% της κινητικότητας».

Δείτε από το 7.06 την ικανοποίηση για την τήρηση των μέτρων από τα παιδιά:

ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «ανακοινώνουμε σήμερα την επαναλειτουργία δια ζώσης των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν της θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, τους οποίους ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την πολύτιμη καθοδήγηση. της χώρας, από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν της θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, τους οποίους ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την πολύτιμη καθοδήγηση. Μετά λοιπόν, από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά μας που λειτουργούν από τις 11 Ιανουάριου, και τα ειδικά μας σχολεία όλων των βαθμίδων που λειτουργούν αδιάλειπτα όλο αυτό το διάστημα, επιστρέφουν στις τάξεις και οι μαθητές Γυμνασίων και όλων των τύπων Λυκείων, με την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης που περιλαμβάνονται στις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου όπως:

– η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, 

– τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, 

– οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, 

– η χρήση αντισηπτικών, 

– οι σχολαστικοί καθαρισμοί, 

– οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, 

– τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

– οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα, 

– οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.α.»

«Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, όπως και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.