Έκτακτη προειδοποίηση για το νερό στις ΗΠΑ!!! Λένε για πιθανή επίθεση που έπεται

Τι ακριβώς ετοιμάζεται;

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τα «εχθρικά έθνη» ερευνούν πώς μπορούν ενδεχομένως να εξαπολύσουν κυβερνοεπιθέσεις στην υποδομή ύδατος της Αμερικής.

Σε δήλωση που εκδόθηκε την Δευτέρα , η υπηρεσία εξήγησε ότι υπάρχουν «επείγουσες απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και ευπάθειες στα κοινοτικά συστήματα πόσιμου νερού».

Είτε αυτό συμβεί πράγματι από επίθεση είτε από προβοκάτσια, όλοι κατανοούν τι ενδέχεται να συμβεί και πόσο απειλείται πλέον ακόμα και η καθημερινότητα των πολιτών μαζί μες τις βασικές ανάγκες τους. Επιπλέον όλο αυτό μπορεί να αφορά (και) σχέδια απόλυτου ελέγχου του νερού με αφορμή τον «εξαπολυόμενο τρόμο», φοβούνται Αμερικανοί δημοσιογράφοι!

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Μπάιντεν και η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομής (CISA) του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας ήταν οι ομάδες που προειδοποίησαν την EPA.

Περίπου το 70% των συστημάτων ύδρευσης των ΗΠΑ φέρεται να μην ανταποκρίνονται στους ομοσπονδιακούς κανονισμούς για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που ορίζονται στον νόμο περί ασφαλούς πόσιμου νερού.

Η Αναπληρώτρια Διαχειρίστρια της EPA Janet McCabe είπε στο AP , «Σε πολλές περιπτώσεις, τα συστήματα δεν κάνουν αυτό που υποτίθεται ότι κάνουν, δηλαδή να έχουν ολοκληρώσει μια αξιολόγηση κινδύνου των τρωτών σημείων τους που περιλαμβάνει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και να διασφαλίζουν ότι το σχέδιο είναι διαθέσιμο και να ενημερώνουν τους τον τρόπο που κάνουν επιχειρήσεις».

Υπήρξε ήδη μια αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων σε εγκαταστάσεις πόσιμου και αποχέτευσης των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η McCabe ονόμασε συγκεκριμένα την «Κίνα, την Ρωσία και το Ιράν» ως έθνη που «αναζητούν ενεργά την δυνατότητα να απενεργοποιήσουν τις κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των υδάτων και των λυμάτων».

Η EPA πρόκειται τώρα να αυξήσει την επιβολή των κανονισμών σε κάτι που πολλοί θα έβλεπαν ως μια θετική κίνηση που θα πρέπει να ενισχύσει τα τρωτά σημεία ασφάλειας του έθνους.

«Είναι δυνατόν το Βαθύ Κράτος να θέλει μια δικαιολογία για να εισέλθει σε τοποθεσίες επεξεργασίας νερού σε ολόκληρο το έθνος για να φυτέψει κάτι ή να δημιουργήσει έναν αντίπαλο που θα κατηγορηθεί σε μια ψευδή επίθεση στον κυβερνοχώρο;», αναρωτιούνται αμερικανικά ΜΜΕ!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί