Έκρηξη στη ζήτηση ποδηλάτων λόγω κορωνοϊού

Η αύξηση της παρουσίας ποδηλάτων στους δρόμους, έγινε ιδιαίτερη αισθητή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς, πολλά είναι τα άτομα που στράφηκαν στα δίκυκλα, είτε για προσωπική άθληση είτε λόγω της αύξησης του φόβου για χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.


Η χρήση των ποδηλάτων εισήλθε δυναμικά στην ελληνική καθημερινότητα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εν μέσω όλων των αλλαγών στον τρόπο ζωής που επιβλήθηκαν από το lockdown, παρατηρήθηκε αύξηση στις πωλήσεις ποδηλάτων στην Ελλάδα. Ο Πάρης Δημητριάδης, ιδιοκτήτης των καταστημάτων Factory Cyclist, επισημαίνει μιλώντας στο GRTimes.gr πως η αύξηση στις πωλήσεις άγγιξε σε ορισμένες κατηγορίες ποδηλάτων το 100%, κυρίως στα παιδικά. Μάλιστα, στα ποδήλατα πόλης και στα ποδήλατα Trekking η αύξηση των πωλήσεων είναι σχεδόν στο 50%.

«Οι λόγοι που ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν περισσότερο ποδήλατο κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν καθαρά για μετακίνηση για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, ενώ στα παιδιά τους για συνοδεία, καθώς τα χρησιμοποιούσαν για οικογενειακές ποδηλατοδρομίες» σημειώνει ο κ. Δημητριάδης. Η πλειονότητα των πελατών που επέλεξε να αγοράσει καινούργια ποδήλατα, κινήθηκε σε τιμές που κατά μέσο όρο άγγιζαν τα 250 ευρώ.

Προσθέτει δε, πως ήταν πρωτόγνωρη η ποσότητα ποδηλάτων που έφερναν οι πελάτες προς επισκευή. «Οι επισκευές σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 300% και ίσως λέω και λίγο. Ακόμη και η πιο μικρή επισκευή ενός ποδηλάτου, όπως για παράδειγμα, μια επισκευή ελαστικού που συνήθως γίνεται επί τόπου είχε φτάσει να έχει αναμονή τουλάχιστον τριών ημερών».

Ο κ. Δημητριάδης εκτιμά πως σίγουρα θα υπάρχει μια αύξηση στη κίνηση με ποδήλατα στους δρόμους σε σχέση με την προ-covid-19 εποχή. » Αυτό που δείχνει το μέλλον είναι ότι ο κόσμος ξανά έμαθε το ποδήλατο. Τώρα εάν και η Πολιτεία δημιουργήσει υποδομές, το ποδήλατο θα μπει σίγουρα στη ζωή του απλού πολίτη» συμπληρώνει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πάντως πως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πως θα θέσει προς διαβούλευση πρόταση για δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων υπερτριπλάσιου μήκους σε σχέση με το σημερινό. Πιο συγκεκριμένα, το δίκτυο θα περιλαμβάνει τις οδούς Μοσχονησίων, Βούλγαρη, Κ. Καραμανλή, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Κουντουριώτου και Λεωφόρο Νίκης και, όπως επισημαίνει ο δήμος, θα διαμορφώσει μία νέα πραγματικότητα στην πόλη.

Κλείνοντας, ο κ. Δημητριάδης τονίζει πως η κατάσταση με τον Covid-19 » μας έβαλε σε μια τάξη. Αυτό που έμπαινε ο καθένας μέσα σε ένα μαγαζί χωρίς να περιμένει την σειρά του και σε πολλές περιπτώσεις η συμπεριφορά του να αγγίζει τα όρια του αγενούς πελάτη πλέον έχει αλλάξει. Μάθαμε τη σειρά μας και να σεβόμαστε τον τρόπο λειτουργίας τού κάθε καταστήματος. Πλέον οι πελάτες μας φέρνουν τα ποδήλατά τους καθαρά και κατανοούν ότι για να εξυπηρετηθούν σωστά θα πρέπει να μας το αφήσουν να το δούμε με προσοχή«, καταλήγει.

grtimes / photo unsplash