Εισήγηση-ΚΟΛΑΦΟΣ από φορείς της αγοράς στον Μητσοτάκη για οριζόντια μέτρα ΚΑΙ στα σούπερ μάρκετ! – ΒΙΝΤΕΟ

Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας!

«Παγώνουν» εκατομμύρια ανεμβολίαστους πολίτες οι πληροφορίες που έρχονται στο φως από τη σύσκεψη Μητσοτάκη με φορείς της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, ορισμένοι επαγγελματίες της αγοράς φέρονται να έθιξαν στον πρωθυπουργό θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού με φόντο τα νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο.

Θυμίζουμε πως οι ανεμβολίαστοι πολίτες υποχρεούνται να εισέρχονται σε όλα τα καταστήματα του λιανεμπορίου με αρνητικό τεστ και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Το ίδιο ισχύει ακόμα και για τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης.

Με δεδομένα τα παραπάνω επομένως, μερίδα των φορέων έκαναν λόγο για «οριζόντια μέτρα» στο σύνολο της αγοράς και της οικονομικής ζωής της χώρας, φωτογραφίζοντας τα σούπερ μάρκετ, όπου για ευνόητους λόγους η είσοδος επιτρέπεται σε όλους τους πολίτες χωρίς την επίδειξη κανενός πιστοποιητικού.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση λίγο μετά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μίλησε επίσης για «οριζόντια μέτρα».

Μάλιστα το ζήτημα έθιξε σχετικά δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Προσέξτε στο 18:09 την ερώτηση της δημοσιογράφου αλλά και την απάντηση του κ. Οικονόμου, η οποία φούντωσε ξανά τις φήμες για λήψη περιοριστικών μέτρων και στα σούπερ μάρκετ!!!

Επί λέξει:

Δημοσιογράφος: «Για την σύσκεψη με τους φορείς (σ.σ. στο Μαξίμου), εκπρόσωποι του λιανεμπορίου έχουν υποστηρίξει ότι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός λόγω του ότι στα σούπερ μάρκετ μπορούν να μπαίνουν οι πελάτες χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικού ή τεστ και ζητούν την εφαρμογή του μέτρου και για τα σούπερ μάρκετ. Είναι κάτι που το εξετάζει η κυβέρνηση ή κάποιο άλλο μέτρο;

Kυβ. Εκπρόσωπος: «Έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν ότι υπάρχει ένα πλαίσιο μέτρο το οποίο ισχύει και εφαρμόζεται εκεί (σ.σ. στα σούπερ μάρκετ), υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι ο κόσμος πηγαίνει εκεί κυρίως για να προμηθευτεί τρόφιμα, οποότε καταλαβαίνει κανείς ότι είναι ιδιαίτερη η συνθήκη. Σε ό,τι αφορά την ανάγκη προσαρμογής του πλαισίου ή κάποιων πρόσθετων μέτρων εάν απαιτηθεί είμαστε ανοικτοί να τα δούμε, αλλά πάντοτε στην κατεύθυνση που θα πληρούνται οι βασικές αρχές των μέτρων που είχαμε μέχρι τώρα».

(φωτο:intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί