Να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του Διαδικτύου καλούν, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self-test, ζητεί από την αστυνομία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσαν αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Λύκειο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όταν δεν επιτράπηκε σε μαθητή να προσέλθει στο μάθημα, επειδή αρνήθηκε να προσκομίσει το υποχρεωτικό self-test.
Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις εκδηλώθηκαν στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, όπου σήμερα το πρωί μικρή μερίδα μαθητών προχώρησε σε ολιγόωρη κατάληψη της σχολικής μονάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρεωτική υποβολή τους σε self-test.
Προς στιγμήν επικράτησε ένταση με άλλους μαθητές που διαφώνησαν με την κίνηση τους να αποκλείσουν τις εισόδους της σχολικής μονάδας. Είχαν προηγηθεί, χθες, αντιδράσεις μαθητών και γονιών έξω από το ίδιο Λύκειο σε συνέχεια της άρνησης των υπευθύνων να δεχθούν μαθητή που δεν είχε κάνει το self-test.
Η μητέρα του συγκεκριμένου μαθητή προέβη σε μήνυση κατά των υπευθύνων του σχολείου, αλλά με προφορική εντολή του εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.
Όσοι αντιδρούν επικαλούνται το ίδιο το Σύνταγμα, υποστηρίζοντας πως ούτε εκείνοι αλλά πρωτίστως ούτε τα παιδιά τους πρέπει να εξαναγκάζονται σε ιατρική πράξη (self tests).
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βουλγαρία: Ενθουσιασμός και καχυποψία από τους πολίτες ενόψει της ένταξης της χώρας στην ευρωζώνη
- O Mr Beast μοίρασε λεφτά…στους έκπληκτους οδηγούς της Νέας Υόρκης, vid
- Δημήτρης Μελίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κυβερνητικής λύσης της επόμενης ημέρας
- Πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Τραμπ, σύμφωνα με το Κρεμλίνο
- Έιμι Σούμερ: Πωλήθηκε το εμβληματικό σπίτι του «Moonstruck» στο Μπρούκλιν έναντι 11 εκατ. δολαρίων
- Λιμεναρχείο Ρόδου: Σύλληψη 38χρονου Αλβανού – Είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα με πλαστά έγγραφα
- Νεκρή η ηλικιωμένη μετά τη φωτιά σε διαμέρισμα στην Τούμπα – Εξιτήριο για τα τρίδυμα, vid
- Τραγωδία στην Ιαπωνία: Αγοράκι 5 ετών πέθανε σε κυλιόμενο διάδρομο χιονοδρομικού κέντρου
- Ηράκλειο: Πυρκαγιά σε εργοτάξιο ξενοδοχείου στη Χερσόνησο – Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής
- Ο N. Φαραντούρης στις ΗΠΑ: «Θα επισκεφθώ τη Λιβύη τον Ιανουάριο για συναντήσεις»









