Είδηση-«ΒΟΜΒΑ» για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Αυστρία! Από…Απρίλιο και βλέπουμε;

Μέχρι τότε ωστόσο θα υπάρχει πανδημία;;;

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε σε τακτικό μοριακό διαγνωστικό έλεγχο ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ Καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, ανακοίνωσε νωρίτερα χθες το γραφείο του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Νεχάμερ επέστρεψε την Τρίτη από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στην Καρινθία και την Τετάρτη το μοριακό τεστ του ήταν αρνητικό. Την Πέμπτη βρέθηκε θετικός ένας άνδρας της προσωπικής του ασφάλειας και σήμερα και ο ίδιος. Όπως επισημάνθηκε από την Καγκελαρία, ο Καρλ Νεχάμερ, ο οποίος έχει λάβει και την ενισχυτική δόση του εμβολίου, δεν παρουσιάζει μέχρι τώρα συμπτώματα και συνεχίζει τις δραστηριότητές του από το σπίτι, μέσω τηλεδιασκέψεων.

Πάει πίσω η υποχρεωτικότητα

Σε ό,τι αφορά την ανακοινωθείσα γενική υποχρέωση εμβολιασμού από την 1η Φεβρουαρίου, η εταιρία «Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας» και η Υπηρεσία Πληροφορικής των Ασφαλιστικών Ταμείων χαρακτήρισαν «φιλόδοξο» το χρονοδιάγραμμα και ανέφεραν την 1η Απριλίου ως πιο ρεαλιστική εκδοχή.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας, στο ηλεκτρονικό σύστημα θα πρέπει να καταχωρηθούν όλοι οι πολίτες της χώρας, ακόμη και όσοι δεν διαθέτουν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, ενώ θα χρειαστούν ειδικές ρυθμίσεις για τις εξαιρέσεις από την υποχρέωση.

Το υπουργείο Υγείας επιμένει πάντως στο δικό του χρονοδιάγραμμα και επαναλαμβάνει ότι τα πρόστιμα θα ξεκινήσουν να επιβάλλονται από τις 15 Μαρτίου.

«Σε περίπτωση ωστόσο που από τη διαδικασία αξιολόγησης προκύψει η ανάγκη αλλαγής για τεχνικούς λόγους, αυτό φυσικά θα ληφθεί υπόψη.

Αυτό όμως δεν θα αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά την έναρξη ισχύος του υποχρεωτικού εμβολιασμού», διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην εφημερίδα Der Standard.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί