“Ειδικοί” του ΟΗΕ: “Τα κράτη πρέπει να βγάλουν τα μπλοκ επιταγών τους και να εργαστούν για βιώσιμες λύσεις”

Υπενθυμίζεται ότι οι διεθνιστές αναφέρουν ότι θέλουν να φορολογήσουν τις χώρες του Βορρά για να δώσουν τα λεφτά στους φτωχούς των χωρών του Νότου που υποφέρουν περισσότερο λόγω της "κλιματικής αλλαγής", την οποία λένε ότι προκαλούν οι πλούσιες χώρες.

Ο ΟΗΕ για την πείνα στο Μπαγκλαντές και τον κίνδυνο υποσιτισμού

Εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι Ροχίνγκια που ζουν σε καταυλισμούς προσφύγων στο Μπανγκλαντές μπορεί να διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο υποσιτισμού ύστερα από δεύτερη περικοπή της βοήθειας σε τρόφιμα που λαμβάνουν, ανέφεραν ειδικοί του ΟΗΕ στο Μπανγκλαντές.

Κενό 56 εκατομμυρίων δολαρίων στη χρηματοδότηση ανάγκασε, όπως ανέφεραν, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) του ΟΗΕ να εφαρμόσει τις μειώσεις χθες, Πέμπτη. Έπειτα από αυτό η αξία των μερίδων που παρέχονται στους πρόσφυγες Ροχίνγκια, λένε ότι μειώνεται σε 8 δολάρια μηνιαίως, δηλαδή σε 27 σεντς την ημέρα.

Τον Μάρτιο, η αξία των μερίδων μειώθηκε από 12 δολάρια σε 10 το μήνα, δήλωσε η αξιωματούχος του ΟΗΕ στο Μπανγκλαντές Γκουέν Λιούις.

“Η διατροφή και οι συνέπειες για την υγεία θα είναι καταστροφικές, ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα παιδιά και τους πιο ευάλωτους στην κοινότητα. Απευθύνουμε επειγόντως έκκληση για διεθνή υποστήριξη”, σημείωσε.

Οι συνέπειες των περικοπών αυτών είναι επίσης “καταστροφικά προβλέψιμες”, δήλωσαν τρεις από τους ειδικούς που έχουν διοριστεί από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και παρακολουθούν την κατάσταση.

Οι Τομ Άντριους, Μάικλ Φάχρι και Ολίβιε Ντε Σούτερ απηύθυναν έκκληση στους δωρητές να παρέχουν επαρκείς πόρους για να αποκατασταθούν οι μερίδες πλήρως.

“Ο αντίκτυπος στους Ροχίνγκια θα είναι σοβαρός και μακροπρόθεσμος, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των παιδιών και διαλύοντας τις ελπίδες των μελλοντικών γενεών”, σημείωσαν οι τρεις ειδικοί.

“Ευάλωτοι πληθυσμοί, στους οποίους περιλαμβάνονται οι έγκυες και οι γυναίκες που θηλάζουν, έφηβα κορίτσια και παιδιά κάτω των πέντε ετών θα υποστούν το βάρος των περικοπών και θα εκτεθούν περαιτέρω στην εκμετάλλευση και την κακομεταχείριση”, τόνισαν.

Το Μπανγκλαντές φιλοξενεί πάνω από 1 εκατομμύριο μουσουλμάνους Ροχίνγκια που έφυγαν για να γλιτώσουν από τις διώξεις στη γειτονική Μιανμάρ. Από αυτούς σχεδόν 750.000 διέσχισαν τα σύνορα ύστερα από στρατιωτική επιχείρηση που εξαπολύθηκε τον Αύγουστο του 2017.

“Τα κράτη αυτά θα πρέπει τώρα να βγάλουν τα μπλοκ επιταγών τους και να εργαστούν για βιώσιμες λύσεις”

Οι κυβερνήσεις προσέφεραν “ισχυρή ρητορική υποστήριξη” για τους Ροχίνγκια, αλλά δεν συνεισέφεραν στην ανθρωπιστική υποστήριξη στο Μπανγκλαντές, είπαν επίσης οι ειδικοί.

“Τα κράτη αυτά θα πρέπει τώρα να βγάλουν τα μπλοκ επιταγών τους και να εργαστούν για βιώσιμες λύσεις. Είναι ώρα τα λόγια να συνοδεύονται από πράξεις”, κατέληξαν.

O “φιλάνθρωπος” Bill Gates από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες για “προγράμματα υγείας” στο Μπαγκλαντές

Μεταξύ άλλων, ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Γκέιτς στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον ταΐζει ειδικές «τροφές κατευθυνόμενες από τη μικροβίωση» σε υποσιτισμένα παιδιά στο Μπαγκλαντές.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί