«Ειδικοί»: ΚΑΜΙΑ κινητικότητα, όλοι σπίτια σας τα Χριστούγεννα, video

Τι ζούμε, τι ακούμε...

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι κατά την περίοδο των εορτών δεν πρέπει να υπάρξουν μετακινήσεις από το ένα σπίτι στο άλλο σημειώνοντας ότι «ακόμα και ο επιτρεπόμενος αριθμός των 9 ατόμων για τα ρεβεγιόν είναι πολύ επικίνδυνος. Η κινητικότητα θα αυξήσει τα κρούσματα, τη νοσηρότητα και τον αριθμό των θανάτων. Από το τι θα κάνουμε τώρα εξαρτάται η σφοδρότητα του τρίτου κύματος».

Με άλλα λόγια προτείνει μηδενική κινητικότητα και η κάθε οικογένεια ΜΟΝΗ στο σπίτι της.

Την ανάγκη τήρησης της κοινωνικής φούσκας υπογράμμισε χθες και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επεξηγώντας πως πρέπει να καταλήξουμε στην μία και μοναδική ομάδα ανθρώπων με τους οποίους θα περάσουμε τις ημέρες των εορτών.

Επιπλέον η κα Παπαευαγγέλου τόνισε πως φτάνουν μόλις οκτώ λεπτά για να γίνει η διασπορά του ιού ανάμεσα σε 20 καλεσμένους που δεν φορούν μάσκα σε ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών μέτρων.

«Αν ένας από τους καλεσμένους σας είναι ασυμπτωματικός φορέας, τότε ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί σε όλους αν βρεθούν σε ένα σπίτι 20 άτομα ακόμα και αν όλοι φοράνε μάσκα συνεχώς. Εάν κανείς από τους καλεσμένους δεν φοράει μάσκα και μάλιστα, πιάσουν και κανένα τραγουδάκι την ώρα της διασκέδασης, αρκούν μόλις 8 λεπτά για να γίνει η διασπορά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ούτε τραγουδάκι δεν πρέπει να πιάνουμε, σύμφωνα με τους «ειδικούς», όταν είμαστε πολλοί σε ένα σπίτι, κάτι που ούτως ή άλλως έχει απαγορευτεί από το Κράτος. Ούτε με μάσκα σε ρεβεγιόν!!! Μα καλά η μάσκα δεν προστατεύει;;;

Το κενό ανάμεσα στους ανθρώπους αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί