• Αρχική
  • Άρθρα
  • Είδαν αντιδράσεις! «Παγώνει» αλλά δεν τελειώνει η μετατροπή του ποδοσφαίρου

Είδαν αντιδράσεις! «Παγώνει» αλλά δεν τελειώνει η μετατροπή του ποδοσφαίρου

Η πραγματικότητα των χθεσινών εξελίξεων

Οι επαφές έχουν γίνει, οι αντιδράσεις ανιχνεύτηκαν και τα σχέδια για ένα νέο ποδόσφαιρο ενδεχομένως επανέλθουν, κρατώντας το κοινό απασχολημένο, ενώ του επιβάλλουν μάσκα, self test Και αργότερα γιατί όχι ένα τσιπάκι, όπως ήδη συμβαίνει στην Ευρώπη.

Η European Super League ανακοίνωσε πως «παγώνει» τα σχέδια της, ωστόσο ένα είναι το βέβαιο: Η πλειοψηφία του πλανήτη είναι εθισμένη στο άθλημα και η όποια «Μεγάλη Επανεκκίνηση» σε αυτό θα πρέπει να γίνει με πιο κομψό τρόπο.

Συγκεκριμένα, μετά την τηλεδιάσκεψη των ομάδων που απέμειναν στη νέα ESL με την αποχώρηση των έξι αγγλικών συλλόγων, η νέα Λίγκα ανακοίνωσε πως σταματά προσωρινά τα σχέδια της για τη νέα διοργάνωση και πως θα επανεξετάσει το πλάνο της, αφού πιστεύει πως είναι η μοναδική λύση για την επιβίωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Στην ανοιχτή επιστολή προς τους φιλάθλους της Arsenal η διοίκηση του συλλόγου συνοψίζει τους λόγους για τους οποίους «πάγωσε» το εγχείρημα, το οποίο χρηματοδοτείται από τους παγκοσμιοποιητές της JP MORGAN.

«Ακούσαμε εσάς» είναι οι τελευταίες δύο λέξεις της επιστολής, ενώ προηγουμένως αναφέρεται ότι «οι τελευταίες ημέρες μάς έδειξαν, για άλλη μία φορά, το πόσο βαθιά νοιάζονται οι οπαδοί από όλο τον κόσμο για τον σπουδαίο σύλλογό μας και το άθλημα που όλοι αγαπάμε. Δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μας να προκαλέσουμε στεναχώρια, ωστόσο, όταν λάβαμε την πρόσκληση να συμμετέχουμε στην European Super League, παρόλον ότι γνωρίζαμε πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις, δεν θέλαμε να μείνουμε πίσω. Προχωρήσαμε για να προστατεύσουμε την Arsenal και το μέλλον της.

Κάναμε λάθος και ζητούμε συγνώμη γι’ αυτό. Ακούγοντας εσάς και την ευρύτερη ποδοσφαιρική κοινότητα τις τελευταίες ημέρες, αποσυρόμαστε από την European Super League».

Πίσω από το «sorry, λάθος» εξυπακούεται ότι υπάρχει ένα τεράστιο παρασκήνιο.

Οι διεθνιστές που στηρίζουν το εγχείρημα έριξαν την ιδέα για αλλαγή του ποδοσφαίρου και μένει τώρα αυτή να ωριμάσει στα κεφάλια των συμμετεχόντων. Δεν αποκλείεται η υποχώρηση να είναι φαινομενική και ήδη να έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για μία πιο ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου.

Φυσικά το «πάγωμα» των σχεδίων δεν αποτελεί νίκη του ποδοσφαίρου, καθώς η UEFA και η FIFA ικανοποίησαν οικονομικά τις ομάδες που θέλουν την νέα κλειστή λίγκα.

Οι 6 βρετανικές ομάδες (Manchester City και United, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Tottenham), σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, απέσπασαν αύξηση των αποζημιώσεών τους από την UEFA.

Για πόσο όμως θα αντέξει οικονομικά το ποδόσφαιρο αλλά και το μπάσκετ, το οποίο βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη οικονομική θέση;;;

Ταράζει τα «παγκόσμια νερά»: Το πρότζεκτ «βιτρίνα» που ετοιμάζουν με πολύ χρήμα, vid

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ομάδες και μεγάλη επανεκκίνηση! Ένα παγκόσμιο… «πρότζεκτ» στρατηγικής σημασίας

Αναλυτικά, η ανακοίνωση «παγώματος» των σχεδίων:

«H European Super League είναι πεπεισμένη πως το υπάρχουν “status quo” στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει.

Προτείναμε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση, επειδή το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί. Η πρότασή μας στοχεύει να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί, ενώ παράλληλα θα φέρει πηγές και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική “πυραμίδα”, βοηθώντας να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα, λόγω της πανδημίας.

Παρά την ανακοίνωση αποχώρησης των αγγλικών ομάδων, που έγινε υπό πίεση που ασκήθηκε για να πάρουν αυτή την απόφαση, είμαστε πεπεισμένοι πως η πρόταση μας είναι απόλυτα σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και κανονισμούς, όπως έχουν επικυρωθεί από απόφαση δικαστηρίου για να προστατεύσει την Super League από ενέργειες τρίτων.

Λόγω των συνθηκών, θα επανεξετάσουμε στα σωστά βήματα για να αναδιαμορφώσουμε το πρότζεκτ, πάντα έχοντας στο μυαλό μας τους στόχους μας να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενώ παράλληλα να προσφέρουμε οικονομικά αλληλεγγύη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα».