• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έφοδοι σε σπίτια τα Χριστούγεννα;;; Ετοιμάζεται η αστυνομία

Έφοδοι σε σπίτια τα Χριστούγεννα;;; Ετοιμάζεται η αστυνομία

Όριο ατόμων στα ρεβεγιόν...

Μέτρα και στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το τι θα μείνει κλειστό έως και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι εκείνες τις μέρες και επανέλαβε – μετά τον Στέλιο Πέτσα – την δυνατότητα που έχουν οι πολίτες να περάσουν τις γιορτές με ακόμη μία οικογένεια ή να συγκεντρωθούν έως και 9 άτομα.

Άραγε η Αστυνομία θα καιροφυλαχτεί, ώστε να υπάρξουν έφοδοι στα σπίτια;;; Όποιος θα συλληφθεί να μην τηρεί τον περιορισμό, τον περιμένει τουλάχιστον πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021 θα είναι κλειστα: Σχολεία, καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, η λειτουργία των δικαστηρίων, τα χιονοδρομικά κέντρα και οι αθλητικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ τα μέτρα σχετικά με την συνάθροιση (επιτρέπεται μέχρι τρία άτομα), την τηλεργασία και την και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένουν ως έχουν.

Για εκκλησίες, κομμωτήρια και λιανεμπόριο θα γίνουν νέες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας.

Χθες, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστά μέχρι το Πάσχα τα νυχτερινά μαγαζιά, ενώ διευκρίνισε πως τα διαχωρίζει από τα εστιατόρια, καθώς εκεί ο κόσμος έρχεται πιο… κοντά για να επικοινωνήσει.