Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο του να περάσουν στο επόμενο στάδιο εφαρμογές γνωριμιών όπως το Tinder, οι ερευνητές έχουν αναπτύξει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να μάθει και να προβλέψει ποια πρόσωπα μπορεί να βρουν ελκυστικά, μεμονωμένα άτομα με βάση τα εγκεφαλικά κύματα τους!!!
Η κοινή ομάδα ψυχολόγων και επιστημόνων υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι στην Φινλανδία χρησιμοποίησε μετρήσεις ηλεκτροεγκεφαλογραφίας (EEG) για να καταγράψει ποια χαρακτηριστικά του προσώπου βρέθηκαν ελκυστικά από διάφορους ανθρώπους και στην συνέχεια τροφοδότησαν τα αποτελέσματα σε ένα σύστημα μηχανικής εκμάθησης (GAN) .
Σε περίπου 30 εθελοντές παρουσιάστηκε μια σειρά από τεχνητώς δημιουργημένα αλλά εξαιρετικά ρεαλιστικά πρόσωπα, κανένα από τα οποία δεν ανήκε σε πραγματικούς ανθρώπους, που δημιουργήθηκε από ένα σύνολο δεδομένων περίπου 200.000 εικόνων διασημοτήτων. Κάθε συμμετέχων εφοδιάστηκε με ηλεκτρόδια για την μέτρηση της δραστηριότητας του εγκεφάλου τους.
«Δεν χρειάστηκαν να κάνουν τίποτα παρά να δουν τις εικόνες», εξηγεί ο νευροεπιστήμονας Michiel Spape και προσέθεσε: «Μετρήσαμε την άμεση ανταπόκριση του εγκεφάλου στις εικόνες».
Το σύστημα, αφού έμαθε τις προτιμήσεις τους, δημιούργησε ειδικά σχεδιασμένα πρόσωπα που ταιριάζουν στα γούστα τους. Που να δικτυωθεί (μέσω εμφυτευμάτων) δηλαδή ένας εγκέφαλος 24 ώρες με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης!!! Θα μάθει και τις πιο κρυφές επιθυμίες του.
«Ένα τέτοιο σύστημα μηχανικής μπορεί να αναλύσει και να προβλέψει επιτυχώς κάτι τόσο προσωπικό και υποκειμενικό όσο η ελκυστικότητα, οι δυνατότητες της εξερεύνησης του ανθρώπινου πνεύματος με την τεχνητή νοημοσύνη είναι φαινομενικά ατελείωτες», τόνισε ο Spape.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στη φυλακή o ιερέας YouTuber και άλλα τρία μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και μεταναστών
- Το «σκοτεινό» σχέδιο εναντίον της Ρωσίας απέτυχε
- Συνελήφθη 19χρονος για revenge porn σε βάρος ανήλικης – Την απειλούσε ότι θα δημοσίευε προσωπικά της βίντεο
- Αλευροσκώληκες, έντομα, γρύλοι: Προωθούν τα έντομα για τροφή των αστροναυτών και στο διάστημα
- Πάνω από 100.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
- Ο Αμπάς υπόσχεται “μεταρρυθμίσεις” στην Παλαιστινιακή Αρχή και ταχεία διεξαγωγή εκλογών
- Ελβετία: Πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια για ένα μπλε διαμάντι σε δημοπρασία του Christie’s
- Δύσκολα τα πράγματα για τον Ζελένσκι! Θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτή την κρίση;
- Μικελάντζελο Πιστολέτο: Ο 92χρονος καλλιτέχνης παρουσίασε έργο του στη σκιά των Μεγάλων Πυραμίδων της Γκίζας, vid
- Τα νεότερα για το τουρκικό C-130 που συνετρίβη – Πώς το έμαθε ο Ερντογάν









