Με αφορμή, την νέα κουλτούρα της εξ αποστάσεως εργασίας, το Facebook ξεκίνησε μια δοκιμή της πλατφόρμας «Horizon Workrooms», μια εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας, στην οποία οι χρήστες των ακουστικών Oculus Quest 2 της εταιρείας μπορούν να πραγματοποιούν εικονικές συναντήσεις, έχοντας την μορφή γραφικών και ανατριχιαστικών avatar του εαυτού τους.. που δεν έχουν πόδια.
Ένας νέος κόσμος, κατά τον οποίο η μετακίνηση θα μειώνεται συνεχώς, όπως κα η ανθρώπινη επαφή!
Επιπλέον, η εφαρμογή επιτρέπει στους εργαζομένους, να συνεργάζονται με άλλους χρησιμοποιώντας έναν πίνακα, να κάνουν διαμοιρασμό οθόνης και να χρησιμοποιούν τα χέρια τους αντί για τηλεχειριστήρια.
«Δεν χρειάζεται να είμαστε σωματικά παρόντες για να νιώθουμε κοντά, να συνεργαζόμαστε ή να σκεφτόμαστε μαζί», σημείωσε ο Ζούκερμπεργκ κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης της εφαρμογής σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το CNET.
Όπως μεταδίδεται, η εφαρμογή είναι μέρος του οράματος του Διευθύνοντος Συμβούλου να μετατρέψει το Facebook σε ένα «metaverse» ή «μετασύμπαν», μια λέξη της Σίλικον Βάλει που ο Ζούκερμπεργκ χρησιμοποίησε σε μια συνέντευξη στο The New Yorker για να περιγράψει την εφαρμογή ως «ένα εικονικό περιβάλλον όπου μπορεί κανείς να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους σε ψηφιακούς χώρους».
Μήπως αργότερα η σύνδεση στους ψηφιακούς κόσμους θα επιτυγζένται μέσω εμφυτευμάτων;;; Η τεχνολογία προχωρά…
Δείτε εικόνα:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Διαγωνιζόμενη του Miss World Χιλής τραγούδησε…χέβι μέταλ σε viral βίντεο!
- Κοντογεώργης: Εθνικό πρόγραμμα για την Ελλάδα του 2035
- Έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής στην Αθήνα – Έγιναν 15 συλλήψεις
- To χιούμορ Όρμπαν στον Τραμπ: «Μπορώ να πάρω την Λέβιτ στην Ουγγαρία;» vid
- Επιδόματα… τέλος στις ΗΠΑ! Μεγάλες ουρές για κουπόνια τροφίμων – Video
- Veni Vidi Vaccinavi: Η τούρτα της Ευγενίας Μανωλίδου για τα γενέθλια του Άδωνι Γεωργιάδη
- Γεωργιάδης: Οι δηλώσεις μου για την οπλοκατοχή ήταν η προσωπική μου άποψη
- Τι είπε ο Τραμπ για τον Μπάιντεν και την Ουκρανία
- Με αμείωτη ένταση οι έρευνες για το μακελειό στα Βορίζια – “Υπάρχουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι”
- Νέα εργαλεία για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας παρουσίασε η υπ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη









