Εφιαλτικό καμπανάκι από ΟΗΕ για την ΠΕΙΝΑ που ΦΕΡΝΟΥΝ: «Έχουμε σιτάρι για περίπου 10 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ»!

H πραγματική πείνα εξάλλου συνεπάγεται άδεια ράφια και ΟΧΙ άδειες τσέπες!

«Η παγκόσμια επισιτιστική ανασφάλεια έχει φτάσει σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από την οικονομική κρίση του 2008 και θα επιδεινωθεί μόνο χωρίς επιθετική παρέμβαση», δήλωσε ειδικός σε θέματα επισιτιστικής ανασφάλειας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν ξεκίνησε μια κρίση επισιτιστικής ασφάλειας”, αλλά πρόσθεσε “καύσιμο σε μια φωτιά που έκαιγε από καιρό», δήλωσε η Sara Menker, διευθύνουσα σύμβουλος της Gro Intelligence, μιας παγκόσμιας εταιρείας που επιστρατεύει την τεχνητή νοημοσύνη και δημόσια και ιδιωτικά δεδομένα για να προβλέψει τις τάσεις της προσφοράς τροφίμων.

«Αυτό δεν είναι κυκλικό. Αυτό είναι σεισμικό. Ακόμα κι αν ο πόλεμος τελείωνε αύριο, το πρόβλημα της επισιτιστικής μας ασφάλειας δεν θα εξαφανιστεί σύντομα χωρίς συντονισμένη δράση.

Πριν από την έναρξη της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, οι δύο χώρες παρείχαν συνολικά το ένα τρίτο των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού και βρίσκονταν στους πέντε κορυφαίους εξαγωγείς καλαμποκιού. Σε συνδυασμό με τις εκτεταμένες ελλείψεις λιπασμάτων, τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις ρεκόρ ξηρασίες, ο κόσμος έχει διαθέσιμο σιτάρι περίπου 10 εβδομάδων, προειδοποίησε ο Μένκερ.

(φωτο:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί