Εδώ…100άρια! ΧΟΥΝΤΟπρωθυπουργός Αυστραλίας: «Η χώρα πλησιάζει στο να ζει με την Covid-19 σαν να είναι γρίπη»

Ακόμα και εκεί τελειώνει μια και καλή το αφήγημα!

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον δήλωσε πως οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας θέλουν να προχωρήσουν σε μια νέα φάση κατά την οποία οι πολίτες θα ζουν με την Covid-19 σαν να ήταν γρίπη, αλλά θα συμβουλευθούν σχετικά τους ειδικούς για την υγεία.

Μια ημέρα αφού συνεδρίασε με τους επικεφαλής των πολιτειών της χώρας και ομοσπονδιακούς ηγέτες, ο Μόρισον δήλωσε σήμερα το πρωί στους δημοσιογράφους ότι συζήτησαν το πέρασμα στη «Φάση Δ» του εθνικού σχεδίου απάντησης στην πανδημία.

«Τα αεροδρόμιά μας είναι και πάλι ανοικτά, μπορούν να γίνουν διεθνείς αφίξεις, υπάρχουν τώρα απαλλαγές από την υποχρέωση της καραντίνας για ανθρώπους που επιστρέφουν, έτσι είμαστε σε αρκετά μεγάλο βαθμό στη Φάση Δ», δήλωσε.

Οι ηγέτες ήθελαν να άρουν την απαίτηση για απομόνωση των στενών επαφών κρουσμάτων της Covid-19 και θα ζητήσουν περαιτέρω συμβουλές για το ζήτημα αυτό από μια επιτροπή ειδικών, δήλωσε.

Ο κανονισμός περί απομόνωσης «στερεί προσωπικό από τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Μόρισον, η συντηρητική κυβέρνηση του οποίου αντιμετωπίζει εκλογές το Μάιο.

«Πιστεύουμε ότι είμαστε σε αρκετά μεγάλο βαθμό στη Φάση Δ τώρα, υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις σ’ αυτό. Φάση Δ, θυμηθείτε, σημαίνει πως ζούμε με τον ιό σαν τη γρίπη», δήλωσε.

Η Δυτική Αυστραλία και η Βόρεια Επικράτεια θα καθυστερήσουν ένα μήνα την άρση των περιορισμών σε σχέση με τις ανατολικές πολιτείες.

(φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί