• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ε όχι! Η Μισέλ Ομπάμα έχει…κατάθλιψη λόγω των περιστατικών αστυνομικής βίας

Ε όχι! Η Μισέλ Ομπάμα έχει…κατάθλιψη λόγω των περιστατικών αστυνομικής βίας

Στο «The Michelle Obama Podcast» μίλησε η Μισέλ Ομπάμα και αποκάλυψε το ψυχολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Όπως ανέφερε, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, βίωσε μία -ήπιας μορφής- κατάθλιψη.

Η Μισέλ Ομπάμα δε δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα της, ενώ ανέφερε πως θεωρεί λογικό να έχει τέτοια συναισθήματα, όταν παρατηρεί αυτή τη φυλετική διαμάχη, που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα της.

Όπως είπε: «Βλέποντας στις ειδήσεις άλλη μία ιστορία για έναν έγχρωμο άνθρωπο, που είτε τόν τραυμάτισαν, είτε τόν σκότωσαν με απάνθρωπο τρόπο ή ακόμα και ψευδώς τόν κατηγορούσαν για κάτι, είναι τόσο εξαντλητικό και άκρως απογοητευτικό. Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο βάρος στην ψυχή μου εδώ και κάποιο καιρό».

Η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε ότι πολλές φορές η ζωή δεν είναι στην πραγματικότητα, όπως παρουσιάζεται στον έξω κόσμο, καθώς κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί τις δυσκολίες, που έχει αντιμετωπίσει.

Με πραγματική συναισθηματική φόρτιση αναφέρθηκε στις τελευταίες της δύσκολες εμπειρίες με την κατάθλιψη. «Ξυπνάω στη μέση της νύχτας γιατί ανησυχώ για κάτι ή νιώθω πως έχω ένα βάρος να με πλακώνει», είπε. «Προσπαθώ να σιγουρευτώ ότι θα τα καταφέρω, αν και υπήρξαν πολλές στιγμές μέσα στην καραντίνα, όπου απλά ένιωθα πολύ άσχημα, χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι για αυτό».

Τέλος, ενθάρρυνε το κοινό να μην κρύβει όσα νιώθει και να επιτρέπουν στους εαυτούς τους να είναι «ελεύθεροι». Η Μισέλ Ομπάμα φαίνεται πάντως ότι δεν είναι η μόνη, που περνάει δύσκολα την περίοδο της καραντίνας, καθώς σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, τα ποσοστά κατάθλιψης στις ΗΠΑ τριπλασιάστηκαν.

(protothema)