• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δύο «πειράματα», δύο κρίσεις, μία παγκόσμια λύση – Βάζουν μπροστά τον Ελληνισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο «πειράματα», δύο κρίσεις, μία παγκόσμια λύση – Βάζουν μπροστά τον Ελληνισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξαπλώνουν τον πανικό και στην «Magna Grecia»

Ο κορονοϊός, με τον οποίον απειλούν τον πλανήτη με παγκόσμια πανδημία, εξαπλώθηκε και στην «Μεγάλη Ελλάδα», καθώς κρούσματα καταγράφονται στην κεντρική και νότια Ιταλία. Ένας επιχειρηματίας που ταξίδεψε στην Κίνα διαγνώσθηκε θετικός στον ιό στην Φλωρεντία, ενώ μία τουρίστρια με καταγωγή από την πόλη Μπέργκαμο της Λομβαρδίας έχει επίσης μολυνθεί και  εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Σικελίας, ενώ τέθηκε σε καραντίνα όλο το γκρουπ των συνταξιδιωτών της.

Την ίδια ώρα η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Όπως μεταδίδεται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωση, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας! Μέχρι στιγμής τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη την Ιταλία είναι 229 ενώ 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους!

Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει προβλήματα με το μεταναστευτικό, η άλλη μεγάλη χώρα του ελληνοευρωπαϊκού Νότου, η Ιταλία, έχει τεθεί σε καραντίνα λόγω του ιού.

Στην Λομβαρδία, το μετρό δεν κυκλοφορεί, 50.000 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα, όσοι παραβιάζουν τους περιορισμούς πληρώνουν πρόστιμο, τα πανεπιστήμια έκλεισαν, στους δρόμους περιπολούν αστυνομικοί, οι πολίτες σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ να προμηθευτούν τα απαραίτητα με αποτέλεσμα να αδειάζουν τα ράφια. Η πόλη έχει αρχίσει να μοιάζει με φάντασμα!

Στο Μιλάνο, η περιοχή του Μιλάνου έχει χωριστεί σε δύο ζώνες: την «κίτρινη» και την «κόκκινη». Πεντακόσιοι καραμπινιέροι δεν αφήνουν κανέναν ούτε να μπει ούτε να βγει από την «κόκκινη».

Εν κατακλείδι, με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, προειδοποιούν για παγκόσμια μεταναστευτική κρίση, με την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία, προειδοποιούν για παγκόσμια πανδημία.

Δύο «πειράματα», αν μας επιτρέπετε την λέξη, δύο κρίσεις σε δύο ιστορικές χώρες περιοχές του Ελληνισμού, καθώς την Ιταλία ζουν μέχρι σήμερα εκατομμύρια Ελληνογεννών, ειδικά στην νότια Ιταλία, όπου σήμερα εξαπλώθηκε ο ιός (una faccia una razza – μία φάτσα, μία ράτσα). Η παγκόσμια λύση όμως θα είναι μία και ήδη οι Ιταλοί παίρνουν «γεύση» από αυτήν, μετά τους Κινέζους.

ΦΩΤΟ Video screenshot