• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δουλεύεις σε εταιρία; Έτσι θα μετακινείσαι – Η ζωή αλλάζει δραστικά στις πόλεις της Ευρώπης, vid

Δουλεύεις σε εταιρία; Έτσι θα μετακινείσαι – Η ζωή αλλάζει δραστικά στις πόλεις της Ευρώπης, vid

Ο κορωνοϊός δημιούργησε πλούσιο πεδίο εφαρμογής…

Μετά το πρώτο λοκντάουν στο Παρίσι, ο αριθμός των ανθρώπων που μετακινούνται με ποδήλατο αυξήθηκε κατά 67%.

Αυτό καταγράφει σχετική έρευνα και τα ίδια ισχύουν πάνω κάτω και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με τον τρόπο μετακίνησης να αλλάζει και να προσαρμόζεται σε εκείνον των περιορισμένων μετακινήσεων, στα πρότυπα της Ατζέντας 2030, η οποία βρήκε πεδίο εφαρμογής με αφορμή τον κορωνοϊό.

Ως εκ τούτου, όλο και περισσότερες εταιρείες επιλέγουν αυτή τη λύση για τους εργαζόμενούς τους: μισθώνουν ηλεκτρικά ποδήλατα. Προχωρούν σε μακροχρόνιες μισθώσεις, όπως γίνεται και με τα εταιρικά αυτοκίνητα.

Η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς, σχολιάζει το euronews. Στην Γαλλία, η μακροχρόνια ενοικίαση ποδηλάτων έχει γίνει μία δημοφιλής και επικερδής επιχερηματική δραστηριότητα.

Αναφέρεται στο ρεπορτάζ:

«Συνήθως οι εταιρείες μισθώνουν τα ποδήλατα για 3 χρόνια, πληρώντας περίπου το 70% του κόστους. Το υπόλοιπο το καλύπτει ο εργαζόμενος. Το μέσο κόστος είναι 15 ευρώ το μήνα.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι πιο δημοφιλή γιατί δεν χρειάζεται σωματική άσκηση για να μετακινηθεί κάποιος.

Με ένα απλό ποδήλατο δεν μπορείς να πας στη δουλειά με κουστούμι και γραβάτα, πρέπει να κάνεις ντους πρώτα.

Η λύση συμφέρει και τους εργοδότες, αφού απαλλάσσονται από το κόστος μίσθωσης αυτοκινήτων ή πληρωμής της κάρτας μέσων μαζικής μεταφοράς του εργαζομένου (που στη Γαλλία πληρώνουν από κοινού εργοδότης και εργαζόμενος).

Ο δήμος του Παρισιού αξιοποίησε την περίοδο του λοκντάουν για να κατασκευάσει ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας αποκλειστικά για ποδήλατα.

Το Παρίσι δεν είναι ιδανικό για τους ποδηλάτες, όμως αυτό μπορεί να αλλάξει με το νέο σχέδιο που προβλέπει 680 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων έως το 2030. Επίσης το 2030 το Παρίσι σχεδιάζει να απαγορεύσει τις εξατμίσεις από την πόλη».

Ο αριθμός 2030 τυχαίος φυσικά!