ΔΝΤ: Αυτό είπε για τους μισθούς στην Ελλάδα – Μας οδηγούν στην φτώχεια

Σύσταση με άρωμα... εντολής στην κυβέρνηση της χώρας!

Η κυβέρνηση είχε ισχυριστεί πως θα αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά το ΔΝΤ δεν αφήνει, καθώς η Ελλάδα παρά τους όποιους διθυράμβους, είναι ακόμα υπό σκληρή επιτήρηση!!!

Το ΔΝΤ αναφέρει ότι οι μισθοί του δημοσίου και οι συντάξεις στην Ελλάδα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες!!!

Μάλιστα έκανε συστάσεις στην κυβέρνηση να μην αυξήσει περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά να διαθέσει τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο για την πράσινη από-ανάπτυξη και την προώθηση της ψηφιακής εποχή!

Ειδικότερα, παρότι στο κείμενο συμπερασμάτων μετά την αποστολή κλιμακίου στην Αθήνα, το ΔΝΤ βρίσκει ότι το ΑΕΠ θα εμφανίσει ανάπτυξη 2,5% φέτος και 2% το 2024, καθώς και ότι το χρέος μειώνεται σε επίπεδα κάτω από τα προ πανδημίας, επιμένει ότι οι δαπάνες θα πρέπει να κατευθύνονται στις επενδύσεις (ψηφιακή και πράσινη μετάβαση – τουτέστιν: ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ/ΠΡΟΤΟΦΟΛΙ & ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ) και όχι σε αυξήσεις μισθών και συντάξεων.

«Η επίτευξη υψηλότερης και πιο πράσινης ανάπτυξης και η διασφάλιση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας με παράλληλη διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας απαιτεί το σωστό μείγμα πολιτικών», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΔΝΤ!

Το διεθνιστικό Ταμείο συνιστά επίσης να στηριχθεί η στροφή στην πράσινη οικονομία με αύξηση του φόρου σε τομείς, για τους οποίους δεν επιβάλλεται σήμερα φόρος άνθρακα, όπως των μεταφορών. Χρειάζεται, σημειώνει, να υπάρξουν «συντονισμένες προσπάθειες για να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι κλιματικοί στόχοι των Αρχών και η πράσινη μετάβαση».

Θυμηθείτε: Έτσι φέρνουν φτώχεια στα σπίτια μας!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί