Σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι των ΗΠΑ πιστεύουν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ελέγχεται από μια «μυστική σέχτα», σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.
Η Ομάδα Benenson, με επικεφαλής τον δημοσκόπο της εκστρατείας του Ομπάμα, Joel Benenson, ερεύνησε 1.000 Αμερικανούς μεταξύ 27 και 30 Οκτωβρίου για να δει πόσο επηρεάστηκαν από τις θεωρίες συνωμοσίας “QAnon”.
«Θέλαμε να εξετάσουμε την θεωρία πως ο κόσμος ελέγχεται από μια μυστική σέχτα», είπε ο Benenson στον Axios . «Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ είναι η (υποτιθέμενη) ισχυρότερη (δυτική) δημοκρατία στον κόσμο, θέλαμε να δούμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η ελκυστικότητα μιας τέτοιας θεωρίας».
Το αποτέλεσμα: το 44% των ερωτηθέντων είναι πιστεύον ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ «ελέγχεται από μια μυστική σέχτα».

Οι ερωτηθέντες κατανεμημένοι κατά πολιτικές πεποιθήσεις ήταν: 66% των Δημοκρατικών, 55% των Ρεπουμπλικανών, 54% των ανεξάρτητων.
Η πλειονότητα των Ρεπουμπλικανών ερωτηθέντων, δηλαδή το 53%, πιστεύει ότι η κυβέρνηση ελέγχεται από μια μυστική κλήρωση, ενώ μόνο το 37% των Δημοκρατικών πιστεύει αυτή την θεωρία.
Όπως σχολιάζεται, το γεγονός ότι πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι μια «μυστική σέχτα» τραβάει τα νήματα της κυβέρνησης δεν είναι τόσο περίεργο, δεδομένων των δημοσίων παρατηρήσεων από κορυφαίους παγκοσμιοποιητές όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ( WEF) ιδρυτής Klaus Schwab, οι οποίοι παραδέχονται πλέον ανοιχτά πως έχουν προωθήσει δικά τους άτομα σε όλες τις δυτικές κυβερνήσεις.
Η θεωρία συνωμοσίας γίνεται πραγματικότητας για να παρουσιαστεί ένας παγκόσμιος σωτήρας που θα… σώσει δήθεν τα πλήθη από τις μυστικές οργανώσεις και τους πολιτικάντηδες;;;
photo pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέος «κόλαφος» από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
- Πώς να φτιάξετε σπιτικό μηλόξυδο με τον παραδοσιακό τρόπο – Δείτε βίντεο
- Ρωσία: «Θα δώσουμε οδυνηρή απάντηση στην Ε.Ε.»
- «Red Sprites»: Σπάνιες κόκκινες αστραπές πάνω από τον ουρανό της Νέας Ζηλανδίας (vid, photo)
- Μητσοτάκης: Η πράσινη μετάβαση δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός
- Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού
- Καμπανάκι από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο: “Μη βιώσιμη η κατάσταση με το ενεργειακό κόστος σε ΕΕ και Βρετανία”
- Οδηγία NIS2: Πρακτικός Οδηγός από τον ΣΕΒ για την κυβερνοασφάλεια στις επιχειρήσεις
- Υπ. Ψηφιακής Δικυβέρνησης: Πάνω από 3 εκατ. πολίτες έχουν θέσει ερωτήματα στον Ψηφιακό Βοηθό
- Εστιατόριο στην Ταϊλάνδη σερβίρει φαγητό με zipline – Δείτε βίντεο