Δημοσίευμα «ΦΩΤΙΑ»: «Οι Αυστραλιανές αρχές ετοιμάζουν χαρτιά για την απέλαση του Τζόκοβιτς»

Η βρετανική «Daily Mail», επικαλούμενη πηγές από την Αυστραλία, αναφέρει ότι οι Αρχές της χώρας ετοιμάζουν σε μεγάλο βαθμό χαρτιά για την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πηγές προειδοποιούν ότι η παραμονή του Σέρβου τενίστα θα αποτελούσε «επικίνδυνο προηγούμενο» και ότι δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να επιτραπεί.

«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Αυστραλίας απόψε εξακολουθεί να προετοιμάζει τα χαρτιά για να προσπαθήσει να απομακρύνει τον Νόβακ Τζόκοβιτς από τη χώρα, με πηγές να προειδοποιούν ότι η παραμονή του θα αποτελέσει «επικίνδυνο προηγούμενο».

Γίνεται κατανοητό ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να δεχθεί σκληρές αντιδράσεις διεθνώς για το θέμα, προκειμένου να διατηρήσει τη «σκληρή της στάση έναντι του Covid» στα σύνορα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους Αυστραλούς αξιωματούχους είναι η παραδοχή από τον Τζόκοβιτς ότι παραβίασε τους κανόνες απομόνωσης της Σερβίας αφού έμαθε ότι είχε βγει θετικός και τις ψευδείς πληροφορίες που παρείχε στο έντυπο εισόδου του ταξιδιού του, το οποίο αργότερα κατηγόρησε τον ατζέντη του» αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα.

Ο κίνδυνος της ποινής φυλάκισης

Εάν αυτοί οι ισχυρισμοί αποδειχθούν αληθινοί, θα ήταν σίγουρα το χειρότερο σενάριο για τον Νόλε, αλλά κινδυνεύει και με ποινή φυλάκισης πέντε ετών για την παροχή ψευδών αποδεικτικών στοιχείων βάσει του νόμου περί εγκλημάτων.

Ο υπουργός Μετανάστευσης επρόκειτο να αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει την προσωπική του εξουσία για να απελάσει τον Σέρβο σταρ για λόγους δημόσιας υγείας ήδη από την Τετάρτη, αλλά οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς υπέβαλαν πρόσθετες πληροφορίες που θα καθυστερήσουν τη διαδικασία περισσότερο από το αναμενόμενο.

(Sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί