Χωρίς αρνητικό τεστ για κορωνοϊό θα επιτρέπεται η είσοδος για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και ζήτησε ανάλογες διευκολύνσεις και για την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τρίτες χώρες, για ταξιδιώτες οι οποίοι θα έχουν εμβολιαστεί με κάποιο από τα εγκεκριμένα από τον ΕΜΑ εμβόλια.
Σύμφωνα με τον κ. Σπαν, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποφασίστηκε ότι, μετά την έγκριση της νέας ρύθμισης, η οποία αναμένεται το αργότερο έως την επόμενη εβδομάδα, οι ταξιδιώτες που θα παρουσιάζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα απαλλάσσονται στο εξής από την υποχρέωση να έχουν αρνητικό τεστ για κορωνοϊό και να μείνουν σε καραντίνα.
Αντίστοιχα, ο υπουργός Υγείας ζήτησε από την ΕΕ να διευκολύνει τα τουριστικά ταξίδια από τρίτες χώρες προς την Ευρώπη, για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, μόνο όμως με κάποιο από τα εμβόλια που έχει εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Το εάν θα αναγνωριστούν και άλλα εμβόλια, θα πρέπει, όπως είπε, να εξεταστεί. Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι έως το τέλος Ιουνίου θα είναι έτοιμο για χρήση το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.
photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









