Δίχως τέλος το θρίλερ με τη συμφωνία των Σιτηρών: Το Κρεμλίνο αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες

Η Ρωσία καταγγέλλει ότι οι εξαγωγές των δικών της τροφίμων και λιπασμάτων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια και έχει δηλώσει ότι αν δεν αρθούν αυτά τα εμπόδια δεν θα συμφωνήσει στην ανανέωση της συμφωνίας των σιτηρών που λήγει σε περίπου δύο εβδομάδες (στις 18 Μαϊου).

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τα Ηνωμένα Έθνη και άλλες πλευρές που εμπλέκονται στη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά και ότι η Μόσχα δεν θα κάνει κάτι που θα πλήξει τα δικά της συμφέροντα.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Η ρωσική πλευρά θα συνεχίσει τις επαφές με τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους εκπροσώπους, με την ελπίδα ότι οι όροι της συμφωνίας θα ικανοποιηθούν τελικά».

Πρόσθεσε: «Φυσικά, η Ρωσία δεν θα κάνει τίποτα άλλο που θα βαίνει ενάντια στα συμφέροντά της».

Η Ρωσία καταγγέλλει ότι οι εξαγωγές των δικών της τροφίμων και λιπασμάτων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Εθνών για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα την Παρασκευή, με τα Ηνωμένα Έθνη να εκπροσωπούνται από την κορυφαία αξιωματούχο για το εμπόριο Ρεμπέκα Γκρίνσπαν.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί