• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Διαρροή από εργαστήριο της Γουχάν η πιο αξιόπιστη θεωρία για την προέλευση του κορωνοϊού», υποστηρίζει σύμβουλος του Τραμπ

«Διαρροή από εργαστήριο της Γουχάν η πιο αξιόπιστη θεωρία για την προέλευση του κορωνοϊού», υποστηρίζει σύμβουλος του Τραμπ

Η πιο «αξιόπιστη» θεωρία για την πηγή προέλευσης του νέου κορωνοϊού, είναι ότι «ξέφυγε» από εργαστήριο της Ουχάν, υποστηρίζει κορυφαίος Αμερικανός αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ.

Καθώς ετοιμάζεται να μεταβεί στην Γουχάν την ερχόμενη εβδομάδα μια διεθνής ομάδα επιστημόνων του ΠΟΥ, για να ερευνήσει την προέλευση του SARS-CoV-2, ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, Μάθιου Πότινγκερ, είπε, σύμφωνα με τη Mail on Sunday, σε πολιτικούς ανά την υφήλιο, ότι οι διαθέσιμες πληροφορίες υποδεικνύουν την πιθανότητα ο κορωνοϊός να διέρρευσε από το μεγαλύτερο εργαστήριο της Κίνας, το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

«Υπάρχει ένας αυξανόμενος όγκος στοιχείων ότι το το εργαστήριο είναι πιθανώς η πιο αξιόπιστη πηγή προέλευσης του ιού», ανέφερε ο Πότινγκερ, επισημαίνοντας στην επικοινωνία του με τους ηγέτες ότι το περιστατικό μπορεί να οφείλεται «σε διαρροή ή σε ατύχημα».

«Ακόμη και στελέχη του καθεστώτος στο Πεκίνο έχουν απορρίψει ανοικτά τη θεωρία της προέλευσης από την υπαίθρια αγορά», πρόσθεσε.

Κι όλα αυτά την ώρα που οι Αμερικανικές Αρχές φέρονται να συζητούν με έναν «πληροφοριοδότη» από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, ο διευθυντής του οποίου έχει απορρίψει στο παρελθόν τις εικασίες.

«Μου είπαν ότι οι ΗΠΑ έχουν έναν πρώην επιστήμονα από το συγκεκριμένο εργαστήριο στην Αμερική αυτή τη στιγμή. Αυτό άκουσα πριν από λίγες εβδομάδες. Κι αυτό με οδήγησε στο να πιστέψω ότι έτσι σκλήρυναν τη θέση τους για την προέλευση της πανδημίας», είπε ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών στη Βρετανία, Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, που ήταν παρών στην επικοινωνία αυτή.

Από την περασμένη άνοιξη κυκλοφορούν θεωρίες περί κατά λάθος διαρροής του κορωνοϊού από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, κάτι που έχει ισχυριστεί κατ’ επανάληψη ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε τον περασμένο Μάιο ότι η πανδημία οφείλεται σε ένα «τρομερό λάθος» στην Κίνα, υποστηρίζοντας ότι έχει δει και αποδείξεις.

Και πρόσθεσε ότι η κομμουνιστική κυβέρνηση της Κίνας προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση, «αλλά δεν μπόρεσαν να σβήσουν τη φωτιά».

Προ ημερών προκάλεσε αίσθηση μια μελέτη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κίνας (CDC), σύμφωνα με την οποία ενδέχεται να έχουν μολυνθεί σχεδόν μισό εκατομμύριο κάτοικοι της Γουχάν από τον SARS-CoV-2 – αριθμός σχεδόν δεκαπλάσιος από τον επίσημο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Tα εκρηκτικά στοιχεία από τον ίδιο τον κινεζικό CDC φάνηκαν να εκθέτουν έναν κατάλογο λαθών και προσπαθειών συγκάλυψης των πραγματικών διαστάσεων της φονικής νόσου, που έχει προκαλέσει τον θάνατο άνω του 1,8 εκατ. ανθρώπων στον πλανήτη.

(iefimerida – φωτο: photo screenshot)