Διαφήμιση με τρανς: Εταιρεία μπύρας χάνει δισεκατομμύρια σε αξία μετοχών

Προφανώς, στους πελάτες δεν άρεσε το γεγονός ότι η μάρκα μπύρας Bud Light τύπωσε ξαφνικά έναν transgender influencer σε κουτάκι νωρίτερα αυτό το μήνα. Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο κατέρρευσαν οι πωλήσεις της μάρκας μπύρας, αλλά οι μετοχές της έχασαν σημαντική αξία.

Οι μετοχές του διεθνούς ομίλου μπύρας Anheuser-Busch υποχώρησαν κατά 6 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση μιας συνεργασίας με μια 26χρονη τρανς «influencer» στις αρχές Απριλίου.

Ως μέρος αυτής της συνεργασίας, αναπτύχθηκε ένα προσαρμοσμένο σχέδιο κουτιού μπύρας για να γιορτάσει την επέτειο ενός έτους από τη φυλομετάβασή της 26χρονης. Ωστόσο, η διαφημιστική καμπάνια για τη μάρκα μπύρας «Bud Light» απέτυχε. Τα καταστήματα και τα μπαρ ανέφεραν πτώση των πωλήσεων έως και 70%. Ακόμη και στο Hell’s Kitchen, μια δημοφιλής γκέι γειτονιά στη Νέα Υόρκη, οι πωλήσεις του Bud Light μειώθηκαν κατά 58%. Ο μουσικός Kid Rock έγινε πρωτοσέλιδο επειδή απάντησε στη διαφήμιση με ένα tweet πυροβολώντας τα κουτάκια της μπύρας.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί