Διαδίκτυο και τεχνητή νοημοσύνη: Εξελίξεις από τη Θεσσαλονίκη

Με πρωταγωνίστρια...τη Pfizer!! Διαβάζουμε τα εξής στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τα εξής:

Συνεργασία στο εξαιρετικά επίκαιρο πεδίο της επαλήθευσης γεγονότων (Fact Checking) γύρω από την υγεία στο Διαδίκτυο, συνήψαν το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer και το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, με στόχο την ανάπτυξη συλλογής ευφυών ψηφιακών εργαλείων, ως αντίδοτο στην παραπληροφόρηση.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, που στρέφεται γύρω από το πρότζεκτ «Fact Check 4 Health Project» (FC4H Project), πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην έδρα του CDI, στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο: «Προτεραιότητα στα γεγονότα: Εντοπισμός και αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στην υγεία».

   Κατά τη συνάντηση εκτιμήθηκε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Pfizer, ότι υπάρχουν πολλές κινητήριες δυνάμεις που συμβάλλουν στην παραπληροφόρηση, μεταξύ των οποίων η ανθρώπινη συμπεριφορά και η δυσπιστία προς τους επίσημους θεσμούς, και ότι η λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος θα μπορούσε να προέλθει από την εκπαίδευση, τη διακοπή της διάδοσης μη έγκυρων ειδήσεων σε πρώιμο στάδιο και τη χρήση βοηθητικών εργαλείων.

Το FC4H Project αξιοποιεί σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και η Μηχανική Εκμάθηση (Machine Learning), αναπτύσσει συλλογή ευφυών εργαλείων που θα μπορούν να παρέχουν έγκαιρες προειδοποιήσεις, γρήγορους ελέγχους αξιοπιστίας και έγκυρες συστάσεις κατά της παραπληροφόρησης. Ο σχεδιασμός αυτών των εργαλείων έχει στο επίκεντρο τον χρήστη και δίνει έμφαση στον χρόνο, την επεξήγηση και την οπτικοποίηση, με στόχο μεγαλύτερη χρηστικότητα και αποτελεσματικότητα προς όφελος όλων και κυρίως των ίδιων των ασθενών.

   «Η συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του FC4H Project, πέρα από την πρόοδο του προγράμματος επιβεβαίωσε και ότι για μία ακόμα φορά το CDI, σε σταθερή συνεργασία με την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, πρωτοπορεί στην προσπάθεια να προσφέρει καινοτομίες και λύσεις που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών. Το πρόγραμμα για την επαλήθευση γεγονότων γύρω από την υγεία θα βοηθήσει να ενισχυθεί η κατανόηση εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων χρηστών των πληροφοριών για θέματα υγείας, η καλύτερη ενημέρωση και εκπαίδευση των ασθενών γύρω από την υγεία τους και, τελικά, η ενδυνάμωσή τους» δήλωσε ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, Nico Gariboldi.

   

   Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη της Pfizer και εκπρόσωποι της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί