Δερμιτζάκης- Τι λέει για το mRNA και πως επιδρά στο γονιδίωμά μας

Αυτές τις μέρες το μεγάλο γεγονός της επικαιρότητας είναι τα καινούργια εμβόλια που ρίχνονται στην μάχη για να αναχαιτιστεί ο κρωνοϊός.

Η μεγάλη κουβέντα γίνεται για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, καθώς χρησιμοποιεί το RNA και επεμβαίνει στο γονιδίωμα μας, παράγοντας έτσι τα αντισώματα που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να αποκρούσει την μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Καθώς οι περισσότεροι από εμάς, δεν έχουμε σπουδάσει ιατρική είναι φυσικό να υπάρχουν απορίες και επιφυλάξεις για αυτήν την καινούργια μέθοδο εμβολιασμού. Και πολλοί, προτιμούν να εμβολιαστούν πρώτα κάποιοι άλλοι, πριν πάρουν τη απόφαση να εμβολιαστούν και οι ίδιοι.

Τι σημαίνει όμως το “RNA”και πως λειτουργεί το εμβόλιο.

Τo ριβονουκλεϊκό οξύ, ή ορθότερα ριβοζονουκλεϊκό οξύ, και κατά διεθνή αγγλόφωνη συντομογραφία RNA, (προφέρεται «αρ-εν-έι»), εκ του αγγλικού όρου “Ribonucleic acid”, είναι μία τις δύο κατηγορίες των πολυμερών νουκλεϊκών οξέων στο κύτταρο. Αποτελείται από μονομερή νουκλεοτίδια που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της μετάφρασης του γενετικού κώδικα από την έτερη κατηγορία νουκλεϊκού οξέος, το δεοξυριβονουκλεϊκό οξύ (συντομογραφικά DNA), σε πρωτεϊνικά προϊόντα. Το RNA χαρακτηρίζεται ως ο «αγγελιοφόρος» μεταξύ του DNA και των πρωτεϊνικών συμπλεγμάτων που είναι γνωστά σαν ριβοσώματα στο κυτταρόπλασμα του κυττάρου (αγγελιαφόρο RNA, mRNA). Έτσι το RNA μαζί με το DNA αποτελούν το γενετικό υλικό των οργανισμών.

Παρ` όλο που το RNA , είναι η λέξη των ημερών, υποθέτω ελάχιστοι θα κατάλαβαν πολλά πράγματα από όλα τα πάρα πάνω.

Με μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα και με τίτλο Ο κινδυνος(?) για το γονιδιωμα μας απο το εμβολιο RNA ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης, εξηγεί πως λειτουργεί το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Ο κινδυνος(?) για το γονιδιωμα μας απο το εμβολιο RNA.
Επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση για το αν και πόσο θα επηρεάσει το DNA μας (το γονιδιωμα μας) το εμβόλιο RNA παραθέτω μια σύντομη εξήγηση για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.

Το RNA γενικα δεν μπαινει στον πυρηνα των κυτταρων και επομενως το ρισκο για να επηρεασει το γονιδιωμα μας και σε πολυ λιγα κυτταρα ειναι απειροελαχιστο.

Παρολαυτα ομως καλο ειναι να θυμομαστε οτι και ο ιος ειναι ενα μεγαλο μοριο RNA, πολυ μεγαλυτερο απο το μικρο μοριο που περιλαμβανει το εμβολιο. Επομενως η μολυνση με τον ιο θα μας εκθεσει σε ακομα μεγαλυτερο μοριο RNA.

Ετσι οπως εξελισσεται η πανδημια, χωρις εμβολιο οι περισσοτεροι απο εμας θα μολυνθουν απο τον ιο και μαλιστα ενας μεγαλος αριθμος κυτταρων μας.

Τι προτιματε λοιπον; Να εμβολιαστειτε με ενα μικρο κομματι RNA που δε θα σας προκαλεσει σχεδον κανενα συμπτωμα αλλα εμποδιζει τη μολυνση απο τον ιο, ή να μολυνθειτε απο ενα τεραστιο μοριο RNA (>29,000 νουκλεοτιδια) του ιου μαζι με ολα τα ασχημα συμπτωματα και τη σχετικα μεγαλη πιθανοτητα επιπλοκων;

με πληροφορίες από klik.gr/ photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί