• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεν θα μπορούμε να μπούμε πουθενά αν δεν περάσουμε αυτό το τεστ – Διαδώστε τι ισχύει (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν θα μπορούμε να μπούμε πουθενά αν δεν περάσουμε αυτό το τεστ – Διαδώστε τι ισχύει (ΒΙΝΤΕΟ)

H κανονικότητα τρομάζει!

Υπάρχουν μια σειρά από κανόνες και προϋποθέσεις που αν κάποιος αποτυγχάνει να τους εφαρμόσει, αυτόματα θα αποκλείεται από την κοινωνική ζωή. Αυτά που έρχονται είναι ασύλληπτα.
Η FLIR System είναι μια εταιρία που παράγει κάμερες θερμικής απεικόνισης. Ο Chris Bainter, διευθυντής παγκόσμιας επιχειρηματικής ανάπτυξης της FLIR Systems, δήλωσε στο CBS ότι: “Αυτό που βλέπουμε είναι ότι θα υπάρξει μια νέα κανονικότητα που θα περιλαμβάνει τον θερμικό έλεγχο ως εργαλείο πρώτης γραμμής”.

Η FLIR άρχισε να παράγει κάμερες θερμικής απεικόνισης μετά την επιδημία SARS το 2003, όταν έγινε ευρεία χρήση τους στην Ασία. Από το ξέσπασμα εκείνης της επιδημίας, εταιρείες όπως οι Flexible Systems, Thermal Guardian, CrowdRx και πολλές άλλες έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν θερμικές κάμερες για χρήση σε αεροδρόμια, κέντρα υγειονομικής περίθαλψης, ακόμη και για πολυκατοικίες στη Νέα Υόρκη, όπου η πανδημία έχει χτυπήσει ιδιαίτερα σκληρά τον πληθυσμό.

Οι κάμερες θερμικής απεικόνισης είναι οι τελευταίες συσκευές της νέας κανονικότητας που ελπίζουν οι επιχειρήσεις να τις βοηθήσουν να επανεκκινήσουν την οικονομία τους, διατηρώντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους ασφαλείς από την απειλή του COVID-19.


Μετά την άρση των απαγορεύσεων θα ξημερώσει μια άλλη μέρα ψηφιακών προϋποθέσεων, που δε θα θυμίζει σε τίποτα, τον τρόπο που ζούσαμε έως τώρα. Αν αποτυγχάνετε να περάσετε από τη σάρωση μιας κάμερας θερμικής απεικόνισης θα καλείστε να πάτε και να κλειστείτε σπίτι σας στην καλύτερη περίπτωση.

Όπως ανέφερε το CBS, oι κάμερες χρησιμοποιούνται για τη σάρωση της θερμοκρασίας από μια ασφαλή απόσταση και εάν εντοπιστεί πυρετός – ένα σύνηθες σύμπτωμα του κωρονοϊού – μια εταιρεία ή κατάστημα κλπ, θα μπορούσε να απαιτήσει περαιτέρω έλεγχο ή να αρνηθεί την είσοδο του ατόμου στο χώρο της.
Ένα κατάστημα στη Γεωργία, το City Farmer’s Market, χρησιμοποιεί ήδη κάμερες θερμικής απεικόνισης για σάρωση πελατών, καθώς αυτοί εισέρχονται στο κατάστημα. Εάν η θερμοκρασία του πελάτη είναι πάνω από το κανονικό, τους δίνεται ένα φυλλάδιο που τους ζητά να φύγουν, για να προστατεύσουν τους άλλους, και προσφέρεται το κατάστημα να κάνει τα ψώνια για αυτούς.

Ο Chris Bainter από την FLIR System εξηγεί ότι «Το κλειδί είναι ότι η εφαρμογή δεν αφορά απόλυτη μέτρηση θερμοκρασίας. Πρόκειται περισσότερο για τον εντοπισμό των ατόμων με αυξημένη θερμοκρασία σώματος υψηλότερη από τα τελευταία 10 άτομα που είχαν ελεγχθεί ».
Ο Bainter, ο οποίος προέβλεψε ότι η κάμερα θα μπορούσε να διαδραματίσει «κρίσιμο ρόλο» στην επανέναρξη της οικονομίας, απέρριψε τυχόν ανησυχίες σχετικά με το ιδιωτικό απόρρητο ή ανησυχίες ότι αυτή η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να αποτελέσει πύλη για μια «κουλτούρα παρακολούθησης».
“Αν έχετε βλέπετε μια θερμική εικόνα … δεν μπορείτε να εντοπίσετε ακριβώς, ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος”, είπε. “Δεν είμαστε πραγματικά επικεντρωμένοι στη συλλογή δεδομένων οποιουδήποτε είδους, είναι περισσότερο ένα εργαλείο διαλογής.”

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι το εργαλείο διαλογής “δεν εντοπίζει τον κορωνοϊό” και ζήτησε να ληφθούν περαιτέρω προφυλάξεις, έως ότου οι επιχειρήσεις μπορέσουν να νιώσουν ασφαλείς.

«Οι θερμικές λύσεις αυξημένης θερμοκρασίας σώματος είναι μόνο ένα μέρος αυτού, που πρέπει να είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υγείας και ασφάλειας περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Bainter.

Αν νομίζετε ότι αυτά είναι εξωπραγματικά πράγματα και δεν πρόκειται να συμβούν εδώ στην Ελλάδα, δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στο 2:40 λεπτό ότι η ιδέα αυτή υπάρχει, για να εφαρμοστεί σαν επιπλέον μέτρο από ιδιωτικό σχολείο, το οποίο θα διασφαλίζει με αυτόν τον τρόπο, ότι τα παιδιά που θα μπαίνουν στις τάξεις δεν είναι άρρωστα.

Και το θέμα είναι, ότι κανείς δεν μπορεί να μη συμφωνήσει ότι όλα αυτά είναι για το καλό μας, για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας. Όμως πάντα, πίσω από το τυρί υπάρχει και η φάκα και η φάκα σίγουρα κάπου ετοιμάζεται για εμάς, χωρίς εμάς όπως πάντα.

photo video printscreen