Δεν ομολόγησε διευθύνων της PFIZER ότι το εμβόλιό τους προκαλεί στείρωση

Τι ισχύει σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που μας αφορά όλους...

Επειδή στις αρχές Δεκεμβρίου 2020, κυκλοφόρησε ότι, ο «επικεφαλής ερευνών της Pfizer», της εταιρείας, δηλαδή, που θα προσφέρει εμβόλια στους Έλληνες, προειδοποίησε ότι το νέο εμβόλιο για τον κορωνοϊό της προκαλεί στείρωση στις γυναίκες, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα.

Η ιστορία ξεκίνησε από μία ενημερωτική ιστοσελίδα, με τίτλο «Health and Money News» και αναφέρεται σε δηλώσεις του Michael Yeadon, ο οποίος δεν είναι βέβαια επικεφαλής της έρευνας της Pfizer, αλλά εργάστηκε για αυτήν, εγκαταλείποντας την εταιρεία το 2011, όντας όμως αντιπρόεδρος και επικεφαλής επιστήμονας σχετικά με αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα.

Ο Yeadon αλλά και ο Γερμανός γιατρός Wolfgang Wodarg έστειλαν επιστολή στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, καλώντας τον EMA να σταματήσει τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου COFID-19 της Pfizer στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αιτία: Το εμβόλιο Pfizer σαν εμβόλιο mRNA που είναι, με το messenger-RNA μεταφέρει την πληροφορία στις πρωτεΐνες των κυττάρων, να αποκλείσουν την πρωτεΐνη που είναι βασική για τον σχηματισμό του πλακούντα που σχηματίζεται για να τρέφεται το έμβρυο, οπότε είναι πιθανό, οι γυναίκες που λαμβάνουν το εμβόλιο να γίνουν στείρες, αφού δεν γνωρίζουμε για πόσο χρόνο θα διαρκεί η εντολή αυτή στο γενετικό υλικό των γυναικών. Ωστόσο, δεν ανέφεραν ως τετελεσμένο γεγονός ότι το εμβόλιο προκαλεί στειρότητα, όπως ανέφερε η Health and Money News.

Έτσι τα άρθρα που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν περιλαμβάνουν την σαφή δήλωση ενός εν ενεργεία αξιωματούχου της PFIZER.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνά μας, γιατροί πράγματι διαβεβαίωσαν ότι το messenger-RNA, πράγματι δρα αμφίδρομα (εξ ου και ο επιστημονικός συμβολισμός του) και μεταφέρει “πληροφορίες” μεταξύ του πυρήνα των κυττάρων και της περιφέρειας του πυρήνα των κυττάρων, λέγοντάς μας ότι αυτά είναι αχαρτογράφητα νερά και δεν είναι δυνατόν κάποιος, εύκολα να μπορεί να βρει τι πληροφορίες θα μεταφέρει το messenger-RNA του εμβολίου στο γενετικό υλικό των ανθρώπων. Η απαγόρευση μάλιστα της χρήσης του εμβολίου αυτού στις εγκύους, είναι που φούντωσε τις όποιες συζητήσεις.

Σημειώνεται πως το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech κατά του κορωνοϊού έλαβε έγκριση για χρήση στην Βρετανία και η χορήγησή του θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με την χώρα μας, θα έχουν ληφθεί χιλιάδες δόσεις εμβολίου της Pfizer, μετά τις 10 Ιανουαρίου και τότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν, ενδεχομένως, την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου όπου θα προμηθευτούμε 500.000-600.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer, ενώ δύο εβδομάδες μετά 200.000 δόσεις από το εμβολίου της Moderna. Μάλιστα έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για την ασφαλή αποθήκευση των εμβολίων στα 14 ειδικά ψυγεία βαθιάς ψύξης από τα οποία τα 7 έχουν ήδη παραληφθεί.

Τα εμβόλια messenger-RNA δεν δημιουργούν αντισώματα, όποιος τα κάνει μπορεί και να μεταφέρει την ασθένεια και απλά βοηθούν στο να περάσει κανείς την αρρώστια πιο εύκολα. Αντίθετα το ρωσικό εμβόλιο, που απαγορεύτηκε σε Ευρώπη κα Αμερική, δρα διαφορετικά και δημιουργεί αντισώματα, από ότι μας είπαν οι γιατροί με τους οποίους μιλήσαμε.

ΦΩΤΟ unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί