Χαράρι: «Δεν χρειαζόμαστε τους ανθρώπους ούτε ως καταναλωτές»!!! – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Λιακόπουλος δεν θα βαρεθεί να δικαιώνεται… Ποιοί δεν χρειάζονται τους ανθρώπους ούτε ως καταναλωτές;;;

Νέο απόσπασμα από την άκρως σημαντική συζήτηση της Κριστίν Λαγκάρντ με τον «προφήτη» των διεθνιστών, Νώα Χαράρι, το 2018 της οποίας σας δίνει τμηματικά το ΕΛ, καθώς ειπώθηκαν σχεδόν τα πάντα για αυτά που ζούμε τώρα και θα ζήσουμε!!!

Ο συνομιλητής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκάλεσε ουσιαστικά τους ανθρώπους άχρηστους!!!Ο Χαράρι αποκάλεσε τους ανθρώπους εντελώς άχρηστους, καθώς σκοπός είναι να τους «εξαφανίσουν» από τους μηχανισμούς διοίκησης, τις δουλειές κοκ. και να αναλάβει τα πάντα η τεχνητή νοημοσύνη! Αυτό είναι το σχέδιο, το τι θα γίνει μένει να φανεί…

Όπως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

  • Υπάρχει ένας συχνός και αρκετά λογικός ισχυρισμός ότι ίσως το τελικό πεπρωμένο των ανθρώπων είναι απλώς να είναι καταναλωτές. (σ.σ. μόνο λαβείν, καμία δημιουργία, άχρηστοι, χωρίς λόγο ύπαρξης). Δεν χρειάζεστε τους ανθρώπους για τίποτα πέρα απ’ το να είναι καταναλωτές.
  • Αλλά αυτοί δεν καταναλώνουν πολύ, οπότε αυτό είναι ένα πρόβλημα. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας εναλλακτικά σενάρια. Στην ιστορία, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι δεν έδιναν μεγάλη αξία στους άλλους ως καταναλωτές. Αν σκεφτούμε για παράδειγμα την δουλεία. Δεν σκεφτόντουσαν ‘’Πρέπει να ελευθερώσουμε τους σκλάβους και να βελτιώσουμε τις συνθήκες τους ώστε να αγοράζουν τα προϊόντα μας’’ (σ.σ. άρα ο σκοπός δεν ήταν το χρήμα αλλά ο έλεγχος…).
  • Στο μέλλον η δουλεία είναι απίθανο να επιστρέψει. Θα χρειαζόμαστε λιγότερους ανθρώπους, πόσο μάλλον σκλάβους. Σε μια εναλλακτική περίπτωση, θα μπορούσαν οι μηχανές να ‘ναι επίσης και καταναλωτές. Χρειάζεσαι καταναλωτές αλλά ακόμη και στην κατανάλωση κάποιος τα καταφέρνει καλύτερα απ’ τους ανθρώπους (σ.σ. Δεν θέλουν καθόλου τους ανθρώπους. Σχέδιο να καταναλώνουν απλά τα άκρως απαραίτητα, τα οποία θα τους τα παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ για λογαριασμό της παγκόσμιας εξουσίας).
  • Το βλέπουμε ακόμα και στη βιομηχανία σήμερα. Εγώ πουλάω βιβλία κι ο νούμερο 1 πελάτης μου είναι ένας αλγόριθμός. Πρέπει να πουλήσω το βιβλίο μου στις μηχανές αναζήτησης της Amazon και της Google. Αυτοί είναι οι νούμερο 1 πελάτες μου. Πρέπει να προσαρμόσω αυτά που γράφω όχι στο γούστο των ανθρώπων αλλά στο γούστο ενός αλγόριθμου. Αν πετύχω με τον αλγόριθμο, όλοι οι άλλοι θα ακολουθήσουν. Θα μπορούσαμε να ‘χουμε μια πολύ ανθούσα οικονομία χωρίς να συμμετέχουν καθόλου άνθρωποι. Δεν είναι νόμος της φύσης ότι πάντοτε έχεις ανάγκη τους ανθρώπους έστω και ως καταναλωτές ή όλους τους ανθρώπους ως καταναλωτές. Θα μπορούσαν να υπάρξουν ενδεχομένως άλλοι καταναλωτές.
  • Αυτή δεν είναι μια προφητεία για κάτι αναπόφευκτο. Είναι απλώς ένα νοητικό πείραμα ώστε να σκεφτούμε την πιθανότητα ότι θα μπορούσαμε να ‘χουμε προηγμένες οικονομίες στο μέλλον στις οποίες οι άνθρωποι ή τουλάχιστον πολλοί άνθρωποι δεν χρειάζονται ούτε καν σαν καταναλωτές. (σ.σ. βαριανασαίνει η Λαγκάρντ σε αυτό το σημείο αρκετά φοβισμένη)

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί