• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Δεν αρκεί να μην είμαστε ρατσιστές, πρέπει να είμαστε αντιρατσιστές» – Το Χόλιγουντ επιλέγει στρατόπεδο

«Δεν αρκεί να μην είμαστε ρατσιστές, πρέπει να είμαστε αντιρατσιστές» – Το Χόλιγουντ επιλέγει στρατόπεδο

Ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα που ταλανίζει τις ΗΠΑ παίρνουν ο ένας μετά τον άλλο ηθοποιοί του Χόλιγουντ

Για το ζήτημα της πολυμορφίας στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας μίλησε σε ένα νέο επεισόδιο του «Hollywood: The Sequel», podcast στον ιστότοπο πολιτισμού LAist, η Κέρι Ουάσιγκτον, Αμερικανίδα ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών.

Χαρακτηριστικά, υπογράμμισε πως: «Όταν λέμε ότι είμαστε αφοσιωμένοι στην πολυμορφία – πολυμορφία σε σχέση με τι; Ακόμα επικεντρωνόμαστε στη λευκότητα ως το πιο σημαντικό πράγμα και μιλάμε για την πολυμορφία γύρω από αυτό. Ή όταν μιλάμε για συμπερίληψη, υπάρχει ακόμα το μέσα και το έξω. Έτσι, εξακολουθούμε να επικεντρωνόμαστε σε συγκεκριμένα είδη ανθρώπων. Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να επανεξεταστούν. Η απλή απάντηση είναι… ελπίζω να βγουν πολλά καλά από αυτό και ό,τι θα μπορούμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον και να έχουμε το θάρρος να κάνουμε χώρο ο ένας για τον άλλο».

«Δεν είναι μια στιγμή αποκάλυψης, αλλά παρακολουθώ την αποκάλυψη γύρω μου για ανθρώπους και είμαι ευγνώμων που ο κόσμος εκδηλώνεται για τις ζωές των μαύρων με διαφορετικό τρόπο. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα – αυτός ο βαθμός κινδύνου και θυμού και φόβου. Ίσως το τραύμα και η έλλειψη ασφάλειας – αυτή ήταν η πραγματικότητα των μαύρων Αμερικανών από τότε που υπήρχαν μαύροι Αμερικανοί», είπε η ηθοποιός.


photo: video screenshot