Δεν αντέχουν ούτε οι ίδιοι τόσο Κομμουνισμό! Παίρνουν πίσω την απόφαση-έκτρωμα, vid

«Μπάχαλο» τα κάνουν οι πολιτικοί, ώστε να αναλάβουν άλλοι...Ήθελαν να κλείσουν ακόμα και τα μαγαζιά τροφίμων...

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βερολίνου και οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατών συζητούν ξανά σήμερα για τον κορωνοϊό, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών μέσων ενημέρωσης, που πρώτο δίνει το el.gr, η απόφαση για την «ησυχία του Πάσχα» με κλειστά ακόμα και τα σουπερμάρκετ για πέντε μέρες, θα παρθεί πίσω, κάτι που συνιστά τεράστια επικοινωνιακή ήττα για την διεθνίστρια καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος αποφάσισε να πάρει την απόφαση πίσω μετά από μαζικό κύμα κριτικής λόγω νομικών προβλημάτων, ανακοινώνοντας την υποχώρησή της σε μια σύντομη συνομιλία με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας, καθώς οι αντιδράσεις ήταν έντονες για το πρωτοφανές αυτό μέτρο στην νεότερη ιστορία της Bundesrepublik.

Η απόφαση «έκτρωμα», που άνοιγε τον δρόμο για αντίστοιχες ρυθμίσεις σε όλη την Ευρώπη, προέβλεπε μεταξύ άλλων την απαγόρευση της λειτουργίας των εκκλησιών (και) τις ημέρες των εορτών, το κλείσιμο καταστημάτων ή τον περιορισμό συναντήσεων  στα πέντε, το πολύ, άτομα από άλλα νοικοκυριά, αλλά και το κλείσιμο των καταστημάτων τροφίμων από την 1η έως την 5η Απριλίου με εξαίρεση το Μεγάλο Σάββατο.

Πιο αναλυτικά: Κατά την περίοδο από 1 Απριλίου έως 5 Απριλίου (Δευτέρα του Πάσχα), απαγορεύεται η συγκέντρωση σε δημόσιους χώρους. Τα ανοιχτά υπαίθρια εστιατόρια θα είναι κλειστά. Τα καταστήματα πρέπει επίσης να παραμείνουν κλειστά, μόνο σουπερμάρκετ και καταστήματα τροφίμων (με την στενή έννοια του όρου) επιτρέπεται να ανοίξουν το Μεγάλο Σάββατο (3 Απριλίου). Οι θρησκευτικές κοινότητες καλούνται να πραγματοποιήσουν εικονικές εκκλησιαστικές λειτουργίες. Τα κέντρα εμβολιασμού και δοκιμών θα παραμείνουν ανοιχτά. Δεν θα κυκλοφορούν ούτε αυτοκίνητα στις μεγάλες πόλεις.

Σύμφωνα με τον Spiegel, η Μέρκελ χαρακτήρισε την απόφαση του πασχαλινού Lockdown ως δικό της λάθος: «Εάν είναι δυνατόν, πρέπει να διορθωθεί εγκαίρως. Νομίζω ότι αυτό είναι ακόμα δυνατό», φέρεται να δήλωσε, ζητώντας μάλιστα δημόσια συγγνώμη.

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί