• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι πολιτών – «Τρομάζουν» οι αριθμοί, πρωτόγνωρες εποχές για την Ελλάδα

Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι πολιτών – «Τρομάζουν» οι αριθμοί, πρωτόγνωρες εποχές για την Ελλάδα

ASTYNOMIA_MASKA
Ποιός θα το πίστευε πριν από λίγο καιρό...

Η «μάχη» της πλατείας και της αποφυγής συγκέντρωσης ατόμων σε ανοικτούς δημόσιους υπαίθριους χώρους συνεχίζεται, με την Ελλάδα να ζει πρωτόγνωρες εποχές.

Με την έναρξη των περιπολιών της αστυνομίας, όλο και περισσότεροι πολίτες εναρμονίζονται με τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας.

Οι περιπολίες των αστυνομικών έφεραν για αρχή πρόστιμα το Σαββατοκύριακο, κάτι που έκανε αρκετούς να αναθεωρήσουν στην ιδέα του να παραβούν τους νέους κανόνες.

Οι αριθμοί… «τρομάζουν». Στο πλαίσιο των περιπολιών για τους ελέγχους για συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων σε ανοιχτούς χώρους, η αστυνομία το τελευταίο Σαββατοκύριακο έκανε 28.885 ελέγχους ατόμων. Από τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 44 πρόστιμα των 150 ευρώ.

Την ίδια ώρα, κάνοντας ελέγχους για το κατέβασμα των ρολών τα μεσάνυχτα, σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες, οι αστυνομικές αρχές έκαναν 943 ελέγχους στην Αθήνα. Συνολικά βεβαιώθηκαν 22 πρόστιμα των 5.000 ευρώ για υπέρβαση ωραρίου, ενώ εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα έγιναν 1.935 έλεγχοι καταστημάτων, κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος, και βεβαιώθηκαν 21 πρόστιμα των 10.000 ευρώ, ενώ εφαρμόστηκε επίσης η αυτόφωρη διαδικασία και επιβλήθηκε και τριήμερη αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων.

Τα 9 από αυτά ήταν για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, 6 για υπεράριθμους πελάτες και 6 παραβάσεις κανόνων λειτουργίας. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε έγιναν και 1.641 έλεγχοι σε Μέσα Μαζική Μεταφοράς και καταγράφηκε μόλις μία παράβαση μη χρήσης μάσκας.