Η χώρα από όπου ξεκίνησε η πανδημία εξήγαγε πέρυσι περίπου 220 δισεκ. χειρουργικές μάσκες, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου σήμερα, Παρασκευή (29.01.2021).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα, ο εντυπωσιακός αριθμός αντιστοιχεί σε 40 μάσκες για κάθε άνθρωπο που ζει εκτός της χώρας!
Η Κίνα που επλήγη 1η από τον κορονοϊό, καθιερώθηκε γρήγορα ως ο κορυφαίος κατασκευαστής προστατευτικών μασκών στον κόσμο, με το Πεκίνο να μην διστάζει να το εκμεταλλευτεί αυτό στο διπλωματικό μέτωπο με δωρεές στο εξωτερικό.
Η Κίνα εξήγαγε επίσης 2,3 δισεκ. προστατευτικές στολές και ένα δισεκ. διαγνωστικά τεστ κορονοϊού, όπως εξήγησε σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Εμπορίου Τσιαν Κεμίνγκ. Για την Κίνα είναι «μια σημαντική συνεισφορά στην παγκόσμια μάχη απέναντι στην πανδημία», δήλωσε.
Η Κίνα σε γενικές γραμμές έχει καταφέρει να ανακάμψει από την επιδημία σε επίπεδο υγείας, παρά την εμφάνιση πολλών εξάρσεων της επιδημίας τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας κοντά στη Ρωσία και την περιοχή γύρω από το Πεκίνο.
Η χώρα είναι μία από τις πολύ λίγες που κατέγραψε το 2020 θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης (+2,3%), κυρίως λόγω της παραγωγής εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της Covid-19.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Αίτνα «ξύπνησε» ξανά εκτοξεύοντας ποτάμια λάβας – Δείτε εντυπωσιακά βίντεο και εικόνες
- “Καμπανάκι” από την ΠΕΔ Κρήτης για το μεταναστευτικό – «Λήψη αποφάσεων χωρίς άλλη αναβολή»
- Κραν Μοντανά: «Σπινθηροβόλα κεριά» η αιτία της πυρκαγιάς – Ανακρίθηκαν οι Γάλλοι μάνατζερ του μπαρ
- Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στο Μεξικό – Η πρόεδρος Σεϊνμπάουμ διέκοψε συνέντευξη Τύπου, vid
- Η ίδια «συνταγή» – Τι αναμένεται σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις της νέας χρονιάς
- Γάλλοι στρατιωτικοί γιατροί μεταβαίνουν στο Κραν Μοντανά για να βοηθήσουν τους εγκαυματίες
- 9χρονος ακρωτηριάστηκε από κροτίδα που εξερράγη στα χέρια του – Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ξάνθης
- Αυτόν θα διορίσει ο Ζελένσκι επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών
- Προσγείωση αεροσκάφους κάτω από αντίξοες συνθήκες, vid
- Υεμένη: Βομβαρδισμοί σε βάσεις των αυτονομιστών στη Χαντραμούτ









