Χούντα παντού: Drones και κάμερες ασφαλείας θα παρακολουθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή τους πολίτες στην Ιορδανία

Η πανδημία του κορωνοϊού φέρνει μέτρα πρωτοφανούς κατάλυσης ελευθεριών σε όλο τον πλανήτη.

Οι αρχές στην Ιορδανία ανακοίνωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν drones και κάμερες παρακολούθησης για να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες σέβονται την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε όλη τη χώρα με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού.

«Οι ένοπλες δυνάμεις και οι υπηρεσίες Πληροφοριών θα διασφαλίσουν ότι γίνεται σεβαστή η απαγόρευση κυκλοφορίας κάνοντας χρήση σύγχρονων τεχνολογιών όπως drones και κάμερες παρακολούθησης», ανακοίνωσε αργά χθες Σάββατο ο υπουργός Ενημέρωσης Αμτζάντ αλ Ανταϊλέ.

Πέντε άνθρωποι έχουν πεθάνει από την covid-19 στην Ιορδανία ενώ στη χώρα έχουν καταγραφεί 323 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών.

Ο Ανταϊλέ, που είναι επίσης κυβερνητικός εκπρόσωπος, προειδοποίησε επίσης ότι οι αρχές θα λάβουν «τα απαραίτητα μέτρα εναντίον όλων όσοι παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί» για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας.

Η Ιορδανία επέβαλε τον προηγούμενο μήνα απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, προβλέποντας αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

Όμως τουλάχιστον 1.600 άνθρωποι έχουν συλληφθεί επειδή παραβίασαν την απαγόρευση αυτή, σύμφωνα με τις αρχές.

Τον προηγούμενο μήνα ο στρατός απέκλεισε την πρωτεύουσα Αμάν και όλες τις επαρχίες της χώρας και απαγόρευσε τις μετακινήσεις των πολιτών από τη μία επαρχία στην άλλη μέχρι νεοτέρας.

Επίσης έχουν ανασταλεί οι πτήσεις από και προς την Ιορδανία, έχουν κλείσει τα σχολεία, οι κινηματογράφοι και τα εστιατόρια, έχουν απαγορευθεί οι διαδηλώσεις και οι θρησκευτικές και αθλητικές συγκεντρώσεις.

(φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί