ΧΟΥΝΤΑ και στην Τουρκία! Υποχρεωτικά τεστ PCR για ανεμβολίαστους σε αρκετούς κλάδους

Κανείς δεν ξεφεύγει.

Στην Τουρκία από χθες είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε τεστ PCR (αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης, ή πιο απλά μοριακά) ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι κάποιων επαγγελμάτων και όσοι μετακινούνται με δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς από πόλη σε πόλη, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Όσοι δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού για την COVID-19 ή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος τεστ PCR δεν θα επιτρέπεται να μετακινούνται.

Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, μέλη του προσωπικού σχολείων και φοιτητές πανεπιστημίων υποχρεούνται επίσης να προσκομίζουν αρνητικά τεστ, καθώς χθες ξεκίνησε νέα σχολική χρονιά με φυσική παρουσία.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 20.962 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 κατόπιν 301.164 τεστ, με το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων να φθάνει τα 6.519.016.

Οι θάνατοι 271 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στους 58.377 νεκρούς ως χθες από την 11η Μαρτίου 2020, όταν εκδηλώθηκε στην τουρκική επικράτεια.

Αφότου άρχισε στην Τουρκία εκστρατεία ανοσοποίησης, τη 14η Ιανουαρίου, έχουν λάβει μια δόση εμβολίου 49,94 εκατομμύρια πολίτες, δεύτερη 38,62 εκατ., ενώ συνολικά έχουν χορηγηθεί πάνω από 97,98 εκατ. δόσεις, συμπεριλαμβανομένων τρίτων, ενισχυτικών, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

(φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί