«Χωρίς εμβόλιο, κομμένα τα επιδόματα και η εργασία» – Άρχισαν τα καλέσματα τιμωρίας των «αρνητών» – ΒΙΝΤΕΟ

Πολύ σύντομα και στη χώρα μας.

Ένα βήμα πιο μπροστά βρίσκεται η Αυστραλία σε ό,τι αφορά τον καθορισμό υποχρεωτικότητας του εμβολίου.

Μπορεί ήδη στη χώρα μας να ξεκίνησαν δειλά δειλά οι συζητήσεις για εξαναγκασμό ορισμένων κοινωνικών ομάδων ή επαγγελματιών (βλ. υγειονομικούς) για να εμβολιαστούν, ωστόσο στην μακρινή Αυστραλία προωθούνται διάφορα μέτρα…τιμωρίας από την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικότερα όλων είναι η ολική διακοπή ή μερική περικοπή των κρατικών ενισχύσεων στα άτομα που αρνούνται να εμβολιαστού ή ακόμη και η αδυναμία εύρεσης εργασίας.

Όπως μετάδωσε το 7NEWS, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison, επαναδιατύπωσε την αντίληψη που έχει για τους “αρνητές” λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μην ξεχνάτε ότι είμαι ο Υπουργός του “No Jab No Play” (χωρίς ένεση δεν έχει “παιχνίδι”)».

Ο ανταποκριτής ωστόσο του 7NEWS συνέχισε αποκαλύπτοντας τι σκοπεύει να επιβάλλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας:

«Υπάρχουν πράγματα που η κυβέρνηση μπορεί να κάνει. Νομικά υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των ατομικών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων της κοινότητας (του συνόλου), αλλά ο νόμος πήρε θέση υπέρ του κοινωνικού συνόλου σε ορισμένες πασίγνωστες υποθέσεις.

Η κυβέρνηση επομένως μπορεί να κάνει κάτι. Ίσως ξέρετε “όχι εμβόλιο – όχι επιδότηση εργασίας” ή “όχι εμβόλιο – όχι εύρεση εργασίας”. Θα είχε αυτό κάποιο αποτέλεσμα; Ποιος ξέρει. Το μεγαλύτερο όμως ζήτημα εδώ είναι ένα ζήτημα ηθικής και πνευματικής ισοδυναμίας. Αυτό είναι που οι αντι-εμβολιαστές θέλουν. Θέλουν μία δημόσια αντιπαράθεση (debate) όπου οι σαχλές τους ιδέες θα αναδεικνύονται εξίσου ως επιστήμη».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί