«Προτεραιότητα έχουν οι ζωές των ανθρώπων, η οικονομία ξαναφτιάχνεται», δήλωσε με ιδιααίτερα κυνικό τρόπο ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής ειδικών του Υπ. Υγείας, Νικόλαος Σύψας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».
Ερωτηθείς για το σκεπτικό ανοίγματος των σχολείων εν μέσω αύξησης κρουσμάτων, σημείωσε πως το άνοιγμα των γυμνασίων είχε προαποφασιστεί, για τις κόκκινες περιοχές, όπου θα παρέμεναν κλειστά τα λύκεια, μετά από δύσκολη συζήτηση στην Επιτροπή και με τη «ρητή αναγραφή ότι μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή η απόφασή μας».
«Τα στοιχεία είναι καταστροφικά, όχι απλώς ανησυχητικά, δεν έχουμε πολλές επιλογές, αν θέλουμε να προλάβουμε τα γεγονότα».
«Δεν μπορώ να προκαταλάβω τις αποφάσεις, αλλά όλα θα συζητηθούν», ανέφερε ερωτηθείς αν θα προταθεί το κλείσιμο των σχολείων.
Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 και στην Αττική, ο Ν. Σύψας αποκάλυψε πως το ζήτημα ετέθη στην προηγούμενη σύσκεψη, αλλά τα στοιχεία από του συγκοινωνιολόγους, έδειξαν ότι, «αν κλείσουμε στις 6, θα έχουμε μεγάλο συνωστισμό».
Όσο για το αν επιβληθεί lockdown τύπου Μαρτίου, ο κ. Σύψας ήταν κάθετος:
«Η εμπειρία μας λέει ότι ήταν το μόνο που δούλεψε, όλα τα υπόλοιπα απλά βοήθησαν. Είναι η πιο δραστική λύση που έχουμε, αλλά βεβαίως η οικονομική απώλεια είναι τεράστια. Είναι στο τραπέζι και θα συζητηθεί».
Αναφορικά με τον μη εμβολιασμό των πολιτών άνω των 65 με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο καθηγητής έκανε λόγο για «απόρροια ενός ακόμα ευρωπαϊκού λάθους. Από τη στιγμή που εγκρίθηκε από την ΕΜΑ, δεν μπορεί να βγαίνει η κάθε κυβέρνηση και να λέει δεν το κάνω, μπερδεύεται ο πολίτης».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Νετανιάχου θεωρεί πως έχουν επιτευχθεί οι μισοί και πλέον στόχοι του πολέμου εναντίον του Ιράν
- Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έγινε…διδάκτορας στην Ιρλανδία! vid
- Σαν σήμερα 31 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Αντίστροφη μέτρηση για το Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται
- Για τον ΥΠΕΞ του Ιράν Αραγτσί, είναι «καιρός» η Σαουδική Αραβία να διώξει τον στρατό των ΗΠΑ από το έδαφός της
- Με βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει η Τρίτη 31/3 – Έρχεται η κακοκαιρία Erminio
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 31 Μαρτίου
- Πετρέλαιο: Οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν
- Ακόμα ένα δεξαμενόπλοιο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από πλήγμα κοντά στο στενό του Ορμούζ
- Για γερά νεύρα! Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τον πόλεμο εναντίον του Ιράν









