Χαράρι σε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ: «Χάνεται η εξουσία – Δεν ξέρω αν θα επιβιώσουν οι άνθρωποι»

Όσα έγραψε ο Λιακόπουλος γίνονται τώρα θέμα στα μεγάλα ΜΜΕ του πλανήτη...

«Για πρώτη φορά εφεύραμε κάτι που μας αφαιρεί την εξουσία», λέει ο Ισραηλινός ιστορικός και συνομιλιτής του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ και συνομιλιτής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή την φορά στα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Όλα αυτά τα είχε γράψει βέβαια στο τέλος της κυριαρχίας των ανθρώπων!!!

Πόσοι άραγε διάβασαν αυτό το βιβλίο;;;

«Δεν ξέρω αν οι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν με την τεχνητή νοημοσύνη», τόνισε ο Χαράρι, μιλώντας στην «The Telegraph».

«Απλώς δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνει. Ποιες θα μπορούσαν να είναι οι συνέπειες της ανάληψης του πολιτισμού από την τεχνητή νοημοσύνη;» προειδοποιεί ο Yuval Noah Harari και υπογραμμίζει μεταξύ άλλων:

«Η εξουσία απομακρύνεται για πρώτη φορά στην ιστορία από εμάς. Επινοούμε κάτι που μας αποδυναμώνει. Και συμβαίνει τόσο γρήγορα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν καν τι συμβαίνει. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η AI λαμβάνει σωστές αποφάσεις για την ζωή μας. Αυτό είναι κάτι που απέχουμε πολύ από το να λύσουμε (σ.σ. Θα καλέσουν έναν παγκόσμιο ηγέτη για να «λύσει» το πρόβλημα;;;)».

Ο Ισραηλινός ειδικός υπενθυμίζει ότι οι τρέχουσες τεχνολογίες έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του παρελθόντος.

«Το ναζιστικό καθεστώς χρησιμοποιούσε τεχνολογίες, όπως τρένα, ηλεκτρισμό και ραδιόφωνα. Δεν είχαν εργαλεία όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, ένα νέο καθεστώς στον 21ο αιώνα θα έχει πιο ισχυρά εργαλεία. Τότε οι συνέπειες θα ήταν πολύ πιο καταστροφικές. Αυτό θα είναι κάτι που δεν ξέρω αν η ανθρωπότητα θα μπορούσε να επιβιώσει», λέει.

Μια άλλη συνέπεια της τεχνητής νοημοσύνης είναι ότι σε μια αγορά εργασίας χωρίς εκπαιδευμένους ανθρώπους, η τεχνολογία θα έπαιρνε την θέση τους και θα άφηνε τις μάζες «εντελώς άχρηστες», αφήνοντας «τρομερές ψυχολογικές και πολιτικές συνέπειες», σύμφωνα με τον ειδικό.

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί