Χαράρι: «Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας αφαιρέσει την εξουσία», vid

Σε ποιούς αναφέρεται;;; Στους ανθρώπους;;

Με τις εξελίξεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη “καταπιάνεται” κυρίως ο θεωρητικός της «σκοτεινής πλευράς», Yuval Noah Harari.

Σε live συζήτηση μαζί με τον Καναδό επιστήμονα υπολογιστών, Yoshua Bengio, ο σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, αφού κατηγόρησε τους ανθρώπους λέγοντας ότι «αυτοί είναι το πρόβλημα», σημείωσε τα εξής:

«Έχουμε ακόμα τη δύναμη να λύσουμε το πρόβλημα, όχι για πολλά χρόνια, επειδή η τεχνητή νοημοσύνη θα αφαιρέσει από εμάς την εξουσία, αλλά προς το παρόν εμείς την έχουμε.

Σχετικά με τη συζήτηση περί νοημοσύνης και ότι είναι ένα τόσο καλό πράγμα. Είμαστε τα πιο έξυπνα όντα πάνω στη γη…μέχρι στιγμής. Και δείτε πού μας έχει φέρει. Να συζητάμε τώρα ότι εξαιτίας των πραγμάτων που εμείς επινοούμε, συζητάμε τώρα αυτά τα σενάρια όπως το να βάλουμε μία κάμερα σε κάθε άτομο και να καταστρέψουμε την ανθρώπινη ελευθερία και ιδιωτικότητα για να μας προστατεύσουμε από κάτι που εμείς εφηύραμε με τη νοημοσύνη μας.

Επίσης σκεφτόμαστε την τεχνητή νοημοσύνη και πως αυτή επίσης πιθανότατα πρόκειται να είναι απίστευτα χαζή σε κάποια από τα πράγματα που κάνει. Τελικά το πρόβλημα είμαστε εμείς και όχι η ΑΙ»:

(απεμπε-EPA-YONHAP photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί