Χαράρι για το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»: «Μας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ΖΩΑ» – Η ΑΒΟΛΗ αλήθεια για το χρήμα, vid

ΨΕΜΑΤΑ αναμεμειγμένα με μισές αλήθειες!

Αυτός είναι ο λόγος του Yuval Noah Harari, του “προφήτη” της Νέας Εποχής και της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

Ο θεωρητικός της ακόμα πιο νέας τάξης πραγμάτων, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή εξήρε το γνωστό πλέον και στους Έλληνες σατανικό σλόγκαν «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

«Χωρίς την ανθρώπινη συνεργασία δεν μπορούμε να λύσουμε κανένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως η κλιματική αλλαγή, όπως η υπαγωγή των επικίνδυνων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη ή η εμβιομηχανική.

Ατομικά, δεν είμαι πιο ισχυρός ή έξυπνος από έναν χιμπατζή. Αυτό που πραγματικά μας κάνει ξεχωριστούς είναι ότι οι χιμπατζήδες μπορούν να συνεργαστούν κάπου 50 ή 100 χιμπατζήδες μαζί. Εμείς μπορούμε να συνεργαστούμε ανά δισεκατομμύρια. Και όλα τα μεγάλα μας επιτεύγματα βασίζονται στη συνεργασία μεγάλης κλίμακας. Ως άτομα δεν είμαστε τόσο σπουδαία ζώα. Είμαστε απλά συνηθισμένα ζώα».

Εν συνεχεία ο Χαράρι το προχώρησε ακόμα περισσότερο, ξεστομίζοντας μία μισή μεν αλλά άβολη δε αλήθεια για το χρήμα! Είναι ΟΛΑ ΑΕΡΑΣ!

«Είμαστε πολύ καλοί στο να αφηγούμαστε ιστορίες. Πίσω από οποιαδήποτε συνεργασία μεγάλης κλίμακας υπάρχει πάντοτε ένα αφήγημα, συνήθως ένα φανταστικό αφήγημα. Δεν είναι μόνο οι θρησκείες με τους θεούς και τις μυθολογίες. Αν δείτε ακόμα και το οικονομικό σύστημα η πιο πετυχημένη ιστορία που ειπώθηκε είναι η ιστορία του χρήματος!

Τα χρήματα είναι απλώς αφήγημα μέσα στο μυαλό μας! Δεν έχει καμία αντικειμενική υπόσταση! Σήμερα δεν είναι καν ένα κομμάτι χαρτί! Το 90%+ των χρημάτων του πλανήτη είναι απλά ηλεκτρονικά δεδομένα»:

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί