Χαράρι: «ΔΕΝ χρειάζεστε μεγάλα ταξίδια – Ο τρόπος ζωής σας ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ», vid

Δηλώσεις «βόμβα» σε σύνοδο για την Οικονομία...

Ο Yuval Noah Harari, μέλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) και ο κορυφαίος σύμβουλος του φερόμενου ιδρυτή του Klaus Schwab, έδωσε μια εικόνα για την νοοτροπία της παγκόσμιας ελίτ κατά την διάρκεια μιας συνόδου κορυφής για τα οικονομικά.

Μιλώντας στην σύνοδο του Warwick Economics Summit του 2022, ο Harari ξεκίνησε φοβούμενος για την δήθεν κλιματική αλλαγή και προτείνοντας στα έθνη του κόσμου να καταναλώνουν επιπλέον 2% του ΑΕΠ τους ετησίως για να αποτρέψουν ένα «καταστροφικό» κλιματικό γεγονός.

Μια κριτική που άσκησε ο Χαράρι ήταν ότι οι πολιτικοί συχνά μεταφέρουν μεγάλα ποσά από τα χρήματα των χωρών τους προς τον στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο για να καταπολεμήσουν την δήθεν κλιματική αλλαγή.

Αργότερα στη σύνοδο κορυφής, ο Harari προώθησε την ιδέα ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ταξιδεύουν σε μακρινά νησιά για να είναι ευτυχισμένοι και ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύουν χρήματα σε προϊόντα ομορφιάς που βλάπτουν το περιβάλλον για να νιώθουν όμορφα.

Ουσιαστικά, προτείνει στον μέσο άνθρωπο να εγκαταλείψει βασικά πράγματα που νομίζει πως τον ευχαριστούν με αντάλλαγμα εναλλακτικές λύσεις που το ίδρυμα θεωρεί πιο «φιλικές προς το περιβάλλον» και φυσικά δεν θα είναι ένας καλύτερος και πιο φιλοσοφημένος τρόπος ζωής αλλά ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ.

Φυσικά, οι Μπραντ Πιτς , Λεονάρντο Ντι Κάπριος και Χαράρι του κόσμου θα συνεχίσουν να πετούν με ιδιωτικά τζετ ενώ τα κορόιδα θα αναγκάζονται να μείνουν σπίτι για να βοηθήσουν «να σώσουν την Γη».

«Ακούτε τις διαφημίσεις στην τηλεόραση (σ.σ. οι διεθνιστές παρουσιάζονται ως επικριτικοί των πραγμάτων που τα αφεντικά τους προωθούν αρχικά για να εθίσουν τους ανθρώπους και έπειτα για να τους γονατίσουν αφαιρώντας τους ότι είχαν αποκτήσει)  και αποκτάτε αυτήν την ιδέα ότι ”Αν θέλω ήσυχο το κεφάλι μου, πρέπει να πετάξω στην άλλη άκρη του πλανήτη σε κάποιο ειδυλλιακό νησί και να ξοδέψω πολλά χρήματα” και να δημιουργήσω τεράστια ποσά ρύπανσης στην διαδικασία αυτή προκειμένου να αποκτήσω γαλήνη. Κι αυτό είναι απλά ανοησία!!!!

Εννοώ, δεν χρειάζεται να αλλάξετε την βασική σας επιθυμία να έχετε γαλήνη αλλά μπορείτε να την επιτύχετε ακριβώς εδώ (σ.σ. μέσω περιορισμένων διαδρομών ή μέσω εικονικής πραγματικότητας). Δεν χρειάζεται να πετάξετε στην άλλη άκρη του πλανήτη!!!

Συνεπώς, τις βασικές επιθυμίες των ανθρώπινων όντων, ναι είναι πολύ δύσκολο να τις αλλάξουμε και δεν χρειάζεται να τις αλλάξουμε.

Πρέπει να αλλάξουμε τον ακραία έμμεσο και ορισμένες φορές γελοίο τρόπο με τον οποίο κυνηγάμε αυτές τις θεμελιώδεις ανθρώπινες ανάγκες και ανθρώπινες επιθυμίες».

photo intime

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί