Με σύνθημα «All you want is Greece» ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης προσκάλεσε το διεθνές κοινό να επισκεφτεί την Ελλάδα εφέτος για τις διακοπές του.
“Φέτος και για πάντα, «το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα». Για να ξανα έλθει το χαμόγελο στα χείλη σας, με την ελπίδα ότι θα ξαναπάρετε πίσω τη ζωής, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα”, ανάφερε χαρακτηριστικά ο Ελληνας υπουργός, από το βήμα της διεθνής τουριστικής έκθεσης ITB 2021, που φέτος διεξάγεται ψηφιακά.
Μάλιστα η Ελλάδα “φιλοδοξεί”, εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα, να ανοίξει τις τουριστικές πύλες μέχρι τις 14 Μαϊου, όπως είπε ο Ελληνας υπουργός.
Μέχρι τότε, εξήγησε ο κ. Θεοχάρης, θα εξεταστεί το πιλοτικό άνοιγμα, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Απριλίου, με χώρες της ΕΕ, αλλά και χώρες οι οποίες έχουν προχωρήσει με τον εμβολιασμό, όπως το Ισραήλ. Ο κ. Θεοχάρης τόνισε, ότι όλα αυτά τα σχέδια θα έλθουν εις πέρας σεβόμενοι τις συνθήκες της πανδημίας.
Απευθυνόμενος στους δυνητικούς επισκέπτες της χώρας ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να τους υποδεχτεί με με ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο για το καλοκαίρι του 2021.
Στο πλαίσιο αυτό οι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι με τις εξής 3 προϋποθέσεις:
- Να έχουν εμβολιαστεί,
- να έχουν αντισώματα
- ή να έχουν αρνητικό τεστ Covid.
Στο μεταξύ επεσήμανε ότι όλοι οι τουρίστες θα υποβληθούν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, όπως έγινε και το προηγούμενο έτος.
Μια σημαντική εξάλλου διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι η χρήση των Rapid Tests, που σημαίνει ότι η απομόνωση, εφόσον χρειαστεί, δεν θα έχει την ταλαιπωρία της μετακίνησης από το κατάλυμα 24 ώρες μετά, όπως γινόταν πέρυσι. Εφέτος η διάγνωση θα είναι άμεση και αν υπάρξει κρούσμα θα μεταφέρεται στις κατάλληλες εγκαταστάσεις. Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι όλα τα έξοδα είναι του ελληνικού κράτους χωρίς καμία επιβάρυνση των ξένων επισκεπτών.
Παραμένοντας στο υγειονομικό μέτωπο ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι οι κανονισμοί προστασίας και ασφάλειας που ισχύουν για τους Έλληνες πολίτες ισχύουν και για τους επισκέπτες της χώρας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ενδυναμώνονται οι δομές υγείας στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, ενώ παράλληλα δίνεται προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των ανθρώπων που εμπλέκονται με την τουριστική βιομηχανία, ακολουθώντας τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων.
Κλείνοντας ο Ελληνας υπουργός δήλωσε εμφατικά ότι καμία εικόνα δεν θα μπορούσε να απεικονίσει καλύτερα την επιστροφή του τουρισμού στην κανονικότητα από το ελληνικό τοπίο, το ελληνικό χαμόγελο και την ελληνική φιλοξενία. “Σήμερα προστίθεται πλέον και η δέσμευση μας να εγγυηθούμε υγεία και ασφάλεια στον καθένα τουρίστα”, ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. υπουργός.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά το 2025 με γέλιο! Νέο βίντεο με τα παρασκήνια του επικού τρέιλερ για τα 100 χρόνια
- Έπεσαν τα πρώτα χιόνια: Στα “λευκά” Πάρνηθα, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Πεντέλη αλλά και Εύβοια, vid
- Παπασταύρου: Οι 10 +1 δράσεις του ΥΠΕΝ το 2025 – Ενεργειακές συμφωνίες και «Απάτητα Βουνά» ανάμεσά τους
- Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης
- Θεσσαλονίκη: Ευχές με πολίτες και επαγγελματίες για καλή χρονιά αντάλλαξε ο δήμαρχος Στ. Αγγελούδης
- Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Nα αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν, στηριζόμενοι σε όσα μας ενώνουν
- Το εορταστικό μήνυμα του Ρώσου πρέσβη στις ΗΠΑ προκαλεί «πονοκέφαλο» στους διεθνιστές
- Απολογισμός Τσιάρα για το 2025: Σήμερα κλείνει μια δύσκολη χρονιά, ο πρωτογενής τομέας δοκιμάστηκε έντονα
- Υπ. Ανάπτυξης: Παράταση ενός μήνα στις επιχειρήσεις για την ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων στο ΓΕΜΗ









